• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavnici Vlade RS sa Svjetskom bankom

Autor SRNA

Delegacija Vlade Republike Srpske razgovarala je u Vašingtonu sa upravnim direktorom Svjetske banke Sri Mulijani Indravati i potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom.

 Predstavnici Vlade RS sa Svjetskom bankom Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Delegacije su razgovarale o započetim projektima i budućoj saradnji sa Svjetskom bankom i reformskim mjerama koje provodi Vlada Srpske s ciljem unapređenja poslovne klime.

Delegacija Vlade Republike Srpske, koju predvodi premijer Željka Cvijanović, nastavila je, u okviru proljećne skupštine Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke koja se održava u Vašingtonu, i danas razgovore sa rukovodstvom ovih međunarodnih finansijskih institucija.

Tokom susreta sa Indravatijevom i Milerom razgovarano je i o reformi javne uprave, zdravstvenog i željezničkog sektora, te aktivnostima u vezi sa pružanjem podrške u provođenju inoviranog programa podsticaja zapošljavanju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Delegacija Vlade Srpske, u kojoj je i ministar finansija Zoran Tegeltija, podsjetila je na dobru saradnju sa predstavnicima Svjetske banke i podršku koju ova međunarodna finansijska organizacija pruža Republici Srpskoj u različitim oblastima.

Naglašeno je da su sastanci u Vašingtonu sa rukovodstvom međunarodnih finansijskih institucija dobra prilika da Vlada Republike Srpske predstavi svoj program ekonomskih reformi, koji je planiran Programom rada Vlade i Ekonomskom politikom za 2016. godinu.

I ZVIZDIĆ SA SVJETSKOM BANKOM

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Vašingtonu sa direktorom Svjetske banke Sri Mulyani Indravati i potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom o podršci ove banke reformskim procesima u BiH.

On je upoznao predstavnike Svjetske banke o trenutnoj situaciji u BiH u svjetlu kreiranja i implementacije Reformske agende, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić je dodao da reformski potezi već daju rezultate i naglasio da je BiH predala kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU.

On je istakao da su trenutni prioriteti ubrzavanje evroatlantskog puta BiH stvaranje boljeg poslovnog okruženja i zapošljavanje mladih, te jačanje vladavine prava i bezbjednosti.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio Svjetskoj banci za dosadašnju podršku BiH istakavši da su projekti Svjetske banke doveli do poboljšanja u svim oblastima, a posebno u jačanju fiskalne discipline institucija.

On je dodao da BiH radi na suštinskim reformama u svim društvenim oblastima i da nam je u tom procesu potrebna finansijska pomoć, kao i ekspertiza, te pozvao Svjetsku banku da pojača svoje aktivnosti u BiH.

Indravatijeva je čestitala Zvizdiću na aplikaciji za članstvo u EU i izrazila podršku reformama.

Ona je rekla da je provođenje reformi težak posao, ali da na kraju donosi dobro.

Indravatijeva je dodala da će Svjetska banka, u saradnji sa drugim finansijskim institucijama, pratiti reformske korake BiH i pomoći u njihovom sprovođenju.

Ona je istakla da reformske poteze treba dizajnirati na takav način da se ojača poslovni ambijent i istovremeno zaštite najugroženije kategorije stanovništva.

Indravatijeva je naglasila da je to preduslov za stvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanja mladih.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kimi

Koja delegacija hahahaja

MONDO REPORTAŽE