• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Proces pridruživanja EU da bude vlasništvo svih"

Autor SRNA

Premijer RS Željka Cvijanović ponovila je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom da proces pridruživanja BiH EU mora biti vlasništvo svih u BiH, u skladu sa njihovim ustavnim nadležnostima.

Cvijanovićeva je poručila da ovaj ustavni princip mora u potpunosti biti ispoštovan prilikom definisanja konačnih rješenja po svim otvorenim pitanjima koja treba da budu riješena da bi aplikacija BiH za članstvo u EU bila ocijenjena kredibilnom, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ukazavši na značaj što skorijeg objavljivanja rezultata popisa stanovništva, prije svega kao indikatora za planiranje ekonomsko-socijalnog razvoja u BiH, Cvijanovićeva je izrazila nezadovoljstvo zbog pokušaja određenih političkih krugova u BiH da politizuju ovo pitanje.

Ona je ukazala da jedini mogući put za prevazilaženje postojećeg problema u vezi sa identifikacijom rezidentnog stanovništva može biti striktno poštivanje odredaba Zakona o popisu stavnovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

Cvijanovićeva je informisala Vigemarka o rezultatima učešća delegacije Srpske na proljećnom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Vašingtonu, posebno u kontekstu činjenice da ove dvije finansijske institucije, uz EU, imaju više nego izraženu ulogu u obezbjeđenju tehničke, te finansijske podrške realizaciji Reformske agende za BiH, čije sprovođenje predstavlja jedan od suštinskih kriterijuma za ocjenu uspješnosti kretanja ka EU.

Predsjednik Vlade Republike Srpske se zahvalila Vigemarku na saradnji, istakavši da je i današnje otvaranje dijela tvrđave Kastel, nakon okončanja rekonstruktivnih radova finansiranih iz sredstava IPA, jedan od pozitivnih primjera prisustva, ali i konkretne podrške EU Republici Srpskoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE