• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Oriću: "Mog muža su bacili na deponiju"

Autor SRNA

Svjedok Tužilaštva BiH Jelica Ilić rekla je danas u Sudu BiH da su posmrtni ostaci njenog muža Slobodana, koji je ubijen 12. jula 1992. godine, pronađeni tokom ekshumacije na deponiji smeća u Zalazju.

U nastavku suđenja ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad srpskim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine, Ilićeva je navela da je tokom identifikacije tijela, kojoj je prisustvovao njen sin, na kostima ruku pronađena burma.

"Sin je mislio da li da je uzme ili ne. Drugi sin mi je rekao da ni danas ne zna šta je on s tim uradio", rekla je Ilićeva.

Ona je potvrdila da je supruga, koji je bio sudija u Osnovnom sudu u Srebrenici, a potom u Sudu za prekršaje u Bratuncu, posljednji put vidjela sredinom juna 1992. godine u Bratuncu.

"Bili smo skupa oko pola časa. Rekao mi je da su svi njegovi iz sela otišli u Zalazje i da ide i on s njima. U Zalazju su bili teški životni uslovi, a on je djelovao iscrpljeno i bio je neobrijan", rekla je Ilićeva.

Nakon tog susreta, rekla je da je sa dva sina otišla "trbuhom za kruhom".

Brala je maline u Poljoprivrednom dobru u Šapcu, gdje je ostala do 12. jula 1992. godine, kada je od žene kod koje je stanovala, a koju su nazvali telefonom, saznala "da je na Zalazju pokolj i da ne znaju šta je sa Slobodanom".

"Došla sam sa sinom ispred Doma zdravlja u Bratuncu gdje su bila izložena tijela ubijenih. Slobodana nije bilo. Čula sam da je odveden u Srebrenicu. A kada je vršena ekshumacija, nađen je zatrpan na deponiji smeća u Zalazju", izjavila je Ilićeva.

Ona je dodala da su skeletni ostaci poginulih u Zalazju sahranjeni 12. jula 2012. godine u Bratuncu.

Ilićeva je rekla i da je nakon ovih dešavanja oboljela, da joj je i nakon toliko godina teško o tome govoriti, te da se današnjem ročištu odazvala iz poštovanja prema Sudu, od kojeg očekuje da najstrože osudi počinioca ovog strašnog zločina, bez obzira o kome je riječ.

Ove njene riječi izazvale su podsmijeh i neumjesne komentare Orićevih pristalica koji su i danas prisustvovali suđenju.

Tužilac Miroslav Janjić odustao je od ispitivanja najavljenog svjedoka Taiba Delimustafića.

Naser Orić i Sabahudin Muhić optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Suđenje će biti nastavljeno 31. maja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE