• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Objaviti rezultate popisa za Srpsku

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da nije dobro objaviti rezultate popisa, ukoliko odluka o tome nije usaglašena na svim nivoima u BiH

Borenović ističe da sada očekuje od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da objavi rezultate za Srpsku, prema metodologiji koja je jedina ispravna i obuhvata samo građane koji ovdje žive.

Komentarišući odluku o uspostavljanju jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva iz 2013. godine, Borenović je rekao novinarima u Banjaluci da je ona donesena bez saglasnosti Agenicije za statistiku Republike Srpske, ističući da nije dobro ni za Republiku Srpsku i BiH, ako se odluke donose na taj način.

"Očekujemo da predsjednik Republike Srpske, kako je i najavljivao, objavi rezultate za Republiku Srpsku, prema metodologiji koja je jedina ispravna i koja obuhvata samo građane koji žive u Republici Srpskoj", naglasio je Borenović.

Borenović smatra da, ukoliko rezultati za Srpsku ne budu objavljeni, to pokazati da je, kako kaže "postojala neka vrsta prećutne saglasnosti između vlasti u Republici Srpskoj sa i HDZ-om, političkom strankom koja rukovodi Agencijom za statistiku BiH".

Direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić donio je juče odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH bez saglasnosti entitetskih zavoda i mimo zahtjeva Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Jukić je na konferenciji za novinare u Sarajevu saopštio da će prema ovoj odluci 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

А дјеси ти досад живијо машала родијо се воћић зекоња

MONDO REPORTAŽE