• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinović: Gdje je BHRT utrošio novac?

Autor SRNA

Reagujući saopštenje o gašenju BHRT-a od 30. juna, direktor RTRS-a Draško Milinović postavio je pitanje kako su entitetski emiteri mogli opstati sa duplo manje prihoda, odnosno gdje je ovaj javni servis utrošio novac

Generalni direktor RTRS Draško Milinović istakao je da je Upravni odbor BHRT-a izašao u javnost sa netačnim podacima u vezi sa međusobnim potraživanjima javnih servisa, i da usluge i potraživanja BHRT-a i RTRS-a već godinama nisu usklađene.

Reagujući na saopštenje Upravnog odbora BHRT-a o gašenju signala od 30. juna, Milinović je rekao da se postavlja pitanje kako su entitetski emiteri opstali kada imaju duplo manje prihode od BHRT-a, odnosno gdje je ovaj javni servis utrošio taj novac.

Na nivou BiH, Radio-televizija Republike Srpske i RTV FBiH gledaniji su od BHRT-a sa mnogostruko boljim sadržajima i to dovoljno govori kakav je to javni emiter, naveo je Milinović.

"Kada tome dodamo i opstrukcije iz Upravnog odbora BHRT-a u vezi sa novim modelom naplate RTV takse, ne čudi da su sami sebe doveli u ovakvo stanje, jer svi prijedlozi za poboljšanje ukupne situacije sva tri javna emitera koji su dolazili od RTRS-a i FTV-a bili su ona ovaj, ili onaj način blokirani od istog tog Upravnog odbora BHRT-a", istakao je Milinović i poručio da će RTRS nastaviti nesmetano da funkcioniše.

Upravni odbor (UO) BHRT-a odlučio je danas da ovaj medij od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa.

Iz BHRT-a je saopšteno da je ova odluka direktna posljedica duga entitetskih emitera u iznosu od 25 miliona KM - Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE