• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Ugroženi nacionalni interesi Srba u BiH

Autor SRNA

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić upoznao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije.

Ivanić je saopštio Vučiću da se Srbi u BiH poslije mnogo godina ponovo osjećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

Vučić je zahvalio Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako BiH, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

"Srbija želi dobre i najbliže odnose sa BiH, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH", izjavio je Vučić.

Premijer Srbije Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić su, uslijed novonastalih okolnosti, dogovorili češće susrete i razmjenu informacija i mišljenja. 

NIKOLIĆ: POJEDINI POLITIČARI PODSTIČU TENZIJE

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru sa članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem da Srbija već godinama ulaže velike napore da očuva stabilnost regiona, ali da nema uvijek punu podršku susjednih zemalja.

Nikolić je naveo da pojedini političari, zarad uskogrudih a kratkoročnih političkih benefita, često podstiču tenzije među narodima koji žive u regionu, i na taj način nanose ogromnu štetu procesu pomirenja među građanima i državama.

"Ovo se posebno odnosi na BiH, u kojoj se stanje ubrzano pogoršava. Budućnost celog Balkana je u saradnji, u stremljenju ka prihvatanju evropskih standarda, a preduslov te saradnje moraju, pre svega, da budu mir i stabilnost, i na tome Srbija čvrsto insistira", naglasio je Nikolić.

Ivanić je rekao da istupi poglavara Islamske zajednice i Katoličke crkve u BiH, te retorika političara iz Federacije BiH, vraćaju građane u rane devedesete godine prošlog vijeka, saopšteno je iz Pres-služba predsjednika Srbije.

Ivanić je naglasio da se to mora zaustaviti, jer takvi postupci, kako kaže, ugrožavaju mir i stabilnost i stvaraju nesigurnost, posebno kod pripadnika srpskog naroda.

On je dodao da se iskreno nada da će to biti na vrijeme shvaćeno i da će se BiH vratiti na put ostvarivanja napretka za sve svoje građane i stvaranje mogućnosti za život kao u razvijenim zemljama Evrope.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ček

Zar Ivanić do juče nije duvao u istu tikvu sa Bosićem i pričao kako je u RS jedino na svijetu problem nezaposlenost i kako nema više nikakvih pretnji u bilo kojem smislu po njene nadležnosti i opstanak, a već danas obrnuo ćurak što znači da želi mandat i 2018. i da zna da ga izdajom neće postići.

MONDO REPORTAŽE