• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović traži posebnu sjednicu NSRS zbog popisa

Autor SRNA

"Očekujem da ćemo sa kolegama iz drugih poslaničkih klubova naredne sedmice dogovoriti termin sazivanja skupštinske sjednice", rekao je predsjednik PDP-a

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Banjaluci da je potrebno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer je neprihvatljiva odluka o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

"Očekujem da ćemo sa kolegama iz drugih poslaničkih klubova naredne sedmice dogovoriti termin sazivanja skupštinske sjednice. Ova odluka je loša i može imati dugoročne posljedice po BiH, jer će podaci o popisu stanovništva biti lažni i nevjerodostojni", rekao je Borenović nakon sjednice Predsjedništva PDP-a.

On je istakao da bi poslanici u Narodnoj skupštni Republike Srpske trebalo da utvrde činjenice, odnosno kakva je bila uloga svih statističkih agencija u BiH u procesu popisa stanovništva.

Borenović je ponovio da su neprihvatljive izjave vjerskih velikodostojnika Islamske zajednice i Katoličke crkve kojima se širi mržnja u BiH i da je potrebno graditi povjerenje među građanima.

Govoreći o oktobarskim lokalnim izborima u BiH, on je naveo da će PDP ponuditi kandidate za načelnike opština i gradonačelnike u najmanje 10 lokalnih zajednica.

"Očekujemo da ćemo dobiti podršku ostalih članica Saveza za promjene. Naši kandidati bi trebalo da budu u Trebinju, Kotor Varošu, Mrkonjić Gradu, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Šekovićima, Oštroj Luci, Srpcu, Vukosavlju, Osmacima...", rekao je Borenović i dodao da će PDP imati posebne odborničke liste, kao i kandidate za načelnike opština Glamoč i Drvar.

On je ponovio da će Savez za promjene nastaviti proteste ako ne budu uvaženi njihovi zahtjevi, među kojima su uvođenje prinudne uprave u Radio-televiziju Republike Srpske i prestanak prodaje javnih dobara u Srpskoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE