• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljeno suđenje Oriću

Autor SRNA

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku ove vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad srpskim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Stojanka Savić danas je kao svjedok Tužilaštva BiH svjedočila o pogibiji supruga Mitra koji je poginuo 14. oktobra 1992. godine prilikom napada na Bjelovac u mjestu Kunjerac gdje je bio raspoređen da čuva bazene za vodu.

"Izvjesni Zoran kojem ne znam prezime a koji je sa njim bio u rovu, ispričao mi je da je Mitar ostao na mjestu mrtav, nakon pucnja u glavu. Razgovarala sam sa njim 15 dana nakon događaja, bila su ukupno četiri čovjeka u rovu, a prema toj priči, drug koji je sa njim bio u rovu je rekao da on uzme mitraljez u ruke, nakon čega je usmrćen iz vatrenog oružja", navela je Savićeva.

Ona je navela da je, prema tim saznanjima, kao i prema informacijama u medijima, optuženi ispalio rafal u njega.

"Nakon dva mjeseca je pronađen, u ambulanti je izvršena obdukcija koja je potvrdila Zoranovu izjavu, da je pogođen u glavu", naglasila je Savićeva.

Odbrana optuženih najavila je da će u svoju korist predstaviti ljekarske protokole iz ambulante, koji su se nalazili u Hagu, kao materijalne dokaze.

Slađana Bajić, drugi svjedok Tužilaštva BiH, danas je odustala od svjedočenja zbog teške tragedije u kojoj je izgubila najbliže članove porodice i psihološki lošeg stanja.

Nastavak suđenja zakazan je za 28.juni kada će Tužilaštvo BiH ispitati dva nova svjedoka.

Naser Orić i Sabahudin Muhić optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE