• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez dogovora o Mostaru

Autor SRNA

Predsjednici vladajućih koalicionih stranaka u FBiH Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ BiH) i Fahrudin Radončić (SBB) nisu ni danas u Sarajevu postigli dogovor o izborima u Mostaru.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je nakon sastanka da je napravljen pomak, te da su razgovori bili ozbiljni i detaljni, prenio je portal "Kliks".

"Nažalost, nismo još došli do definitivnog rješenja. Zadužili smo stranačke delegacije da u naredna dva do tri dana probaju usaglasiti svoja gledišta, kako bi nama bilo lakše", rekao je Radončić.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je optimizam ističući da je siguran da će ove godine u Mostaru biti održani izbori.

"Siguran sam da će u Mostaru biti održani izbori. Sutra mostarski ogranci stranaka moraju usaglasiti osnovne principe", rekao je Čović.

Na nedavno održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen nijedan od tri prijedloga političkih stranaka u vezi s izmjenama Izbornog zakona BiH koje se tiču rješavanja statusa grada Mostara.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE