• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pješadinci OS BiH ispraćeni u Avganistan

Autor SRNA

U kasarni "Božan Šimović" u Čapljini održana je ceremonija ispraćaja pješadijske jedinice iz sastava 4. pješadijske brigade Oružanih snaga (OS) BiH u misiju podrške miru "Odlučna podrška" u Avganistanu.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da je ministar odbrane BiH Marina Pendeš istakla da je BiH opredijeljena za kolektivni sistem bezbjednosti, kao okvir u kojem može najefikasnije da ostvari sve bezbjednosne i odbrambene ciljeve.

"Smatramo da kroz proces integracija u EU i NATO možemo da obezbijedimo kvalitetan bezbjednosni ambijent, ali i ekonomski razvoj BiH, što pokazuju brojni primjeri zemalja članica evroatlantskih integracija", rekla je Pendeševa.

Ona je ukazala da angažovanje pripadnika OS BiH u ovoj misiji nameće obavezu da BiH uradi sve kako bi svoj zadatak izvršila kvalitetno i u potpunosti.

"Vaš profesionalni odnos prema povjerenim zadacima garancija je da će naši pripadnici ostati istinski ambasadori BiH u svijetu", poručila je Pendeševa na ceremoniji.

Načelnik zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč podsjetio je da su OS BiH u Avganistanu angažovane od 2009. godine, gdje su do danas učestvovale sa više od 600 pripadnika koji su raspoređeni u pješadijske jedinice, jedinice vojne policije ili u regionalne komande kao štabno osoblje.

Ceremoniji ispraćaja prisustvovali su i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO-a i EUFOR-a u BiH, vojno-diplomatski kor u BiH, generalski kor OS BiH i predstavnici komandi i jedinica OS BiH, te porodice, rodbina i prijatelji pripadnika OS BiH koji odlaze u mirovnu misiju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE