• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Riješeno pitanje zajedničkih tijela

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je na današnjem sastanku o mehanizmu koordinacije riješeno pitanje sastava zajedničkih tijela koja su predviđena Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

"To su tijela koja su propisana sporazumom, ali smo morali da obezbijedimo institucionalno prisustvo onih koji donose odluke u okviru unutrašnje koordinacije da bi moglo da se iskomunicira i kroz takva tijela", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je završen i dio koji se odnosi na radne grupe, kao i kolegijum ministarske konferencije.

Premijer Srpske je naglasila da su timovi verifikovali ono što je dogovoreno na prošlom sastanku, te da su ušli u konačnu fazu dogovora.

"Moramo proći još jednom kroz sva rješenja i vidjeti eventualno još poneku formulaciju koja 'štrči', ali riješićemo to", zaključila je Cvijanovićeva.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i premijeri Republike Srpske Željka Cvijanović i FBiH Fadil Novalić ocijenili su na današnjem sastanku da je napravljen vidljiv napredak u vezi sa usaglašavanjem mehanizma koordinacije i dogovorili da u narednim danima bude održan još jedan sastanak na kojem bi trebalo da bude finalizovano ovo pitanje.

Na sastanku, održanom posredstvom video-linka, konstatovano je da je mehanizam koordinacije jedan od koraka koji će pomoći u pripremi BiH u daljoj integraciji ka EU i da on treba da bude efikasan i transparentan, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

U današnjem radu učestvovali su i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, entitetski ministri finansija Zoran Tegeltija i Jelka Miličević, te specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE