• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurc: Pred BiH važni reformski koraci

Autor SRNA

Zamjenik predsjednika austrijske Narodne partije Sebastijan Kurc poručio je da BiH pred sobom ima veoma važne reformske korake koje mora sprovesti na svom evropskom putu i treba pokazati više odlučnosti u sprovođenju nepohodnih reformi

On je nakon razgovora sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem u Banjaluci rekao da su za takve aktivnosti nepohodni i dobri, kvalitetni i odlučni političari koji će to ostvariti.


Kurc, koji je ministar inostranih poslova Austrije, naveo je da BiH treba da poboljša vladavinu prava, efikasnost i da odlučnije krene ka kursu reformi.

On je rekao da je sa Borenovićem razgovarao o saradnji ove dvije partije, koju smatra sestrinskom partijom u okviru Evrpske narodne partije.

Borenović je naveo da je razgovor nastavak ranije uspostavljene saradnje, te se govorilo o razmjeni iskustava, jer austrijska Narodna partija može pomoći PDP-u u razvoju partijskih struktura, dobrih politika, a posebno usvajanja rješenja u razvoju evropskih vrijednosti.

On je dodao da je razgovarano i o temama u vezi sa evropskim integracijama, efikasnoj i efektivnoj borbi protiv terorizma, migrantskoj krizi.

Borenović je rekao da i ovaj razgovor pokazuje da su Republika Srpska i BiH spremnije da ozbiljnije uđu u izazove na evropskom putu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE