• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korupcija - ključni problem BiH

Autor SRNA

Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarali su danas u Sarajevu o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa ambasadorima akreditovanim u sjedištu OEBS-a u Beču.

  Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i Ognjen Tadić istakli su danas da je pitanje vladavine prava i borbe protiv korupcije, te donošenje zakonske regulative o ograničavanju korupcije i suzbijanju ekstremizama od suštinske važnosti za BiH.

Tadić i Džaferović razgovarali su danas u Sarajevu o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa ambasadorima akreditovanim u sjedištu OEBS-a u Beču, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Članovi kolegijuma oba doma parlamenta BiH pozdravili su dugogodišnji angažman Misije OEBS-a u BiH, te posebno pohvalili saradnju i dobre programe koje ova Misija provodi u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tadić i DŽaferović su istakli da je riječ o programima koji vode ka uspostavljanju najboljih parlamentarnih praksi za rješavanje određenih društvenih pitanja, kao i za snažniji angažman Parlamentarne skupštine BiH u procesu evropskih integracija.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, članovi kolegijuma oba doma parlamenta BiH izrazili su čvrsto opredjeljenje da se, uprkos političkim neslaganjima o određenim pitanjima, nastavi sa reformama i napretkom na evropskom putu.

Osim ambasadora akreditovanih u sjedištu OEBS-a u Beču, sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS-ovog Centra za prevenciju sukoba, kao i šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kljucni problem je sto se BiH raspala 92 god proslog vijeka. Ko koga vise laze da postoji nekakva BiH. Nema, nema vise BiH, ima samo nekakva Bejha i R. Srpska. Kad se to shvati mozemo poci napred bar puzevim korakom

MONDO REPORTAŽE