• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čondriću potvrđena oslobađajuća presuda

Autor SRNA

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu Suda BiH kojom je Mato Čondrić oslobođen optužbe da je počinio ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva u Brodu 1992. godine.

Protiv prvostepene presude, koja je izrečena 18. septembra prošle godine, Tužilaštvo BiH je izjavilo žalbu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Tužilaštvo je predložilo da Apelaciono vijeće uvaži žalbu kao osnovanu, pobijanu presudu ukine i odredi održavanje pretresa pred Vijećem, saopšteno je iz Suda BiH.

Odgovor na žalbu Tužilaštva dostavio je branilac optuženog u kojem je naveo da je žalba neosnovana i predložio da bude odbijena.

Apelaciono vijeće je 12. maja održalo javnu sjednicu na kojoj su odbrana i Tužilaštvo ostali u cijelosti kod navoda iz pismeno podnesene žalbe i odgovora na žalbu.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih navoda, Apelaciono vijeće je donijelo navedenu odluku.

Čondrić je optužen da je kao pripadnik Vojne policije Hrvatskog vijeća odbrane silovao žensku osobu koja je 1992. godine bila zatvorena na stadionu Fudbalskog kluba "Polet" u Brodu, kao i da je učestvovao u psihičkom i fizičkom zlostavljanju srpskih civila. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE