• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Cilj Sarajeva - minimizacija Srpske

Autor SRNA

Predsjednik Narodna skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je cilj političkog Sarajeva da minimalizuje ulogu Srpske u kreiranju političke scene i ekonomskog ambijenta u BiH.

Čubrilović je naveo da to pokazuju i reagovanja na odluku Srpske o održavanju referenduma o Danu Republike, ali i situacija sa kreditnim aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Što se tiče pritisaka koji se sada pokušavaju izvršiti ne samo na /Ustavni/ sud, nego i na međunarodnu zajednicu, oni nisu ništa novo. Mislim da od njih neće biti ništa i da će Sud odgovoriti na naše zahtjeve i apelaciju na njihovu odluku iz novembra prethodne godine", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će građani svojim odzivom na referendumu pokazati šta misle o političkim pritiscima iz Sarajeva.

Prema negovim riječima, pritisci bošnjačke političke elite na sud da poništi odluku Narodne skupštine i ne dozvoli građanima Republike Srpske da se izjasne na referendumu o Danu Republike jedna su u nizu mjera.

"Bošnjački političari nikako ne prihvataju da je Republika Srpska sastavni dio BiH, da ima svoje institucije i stanovništvo, da hoće da učestvuje u kreiranju politike u BiH", rekao je Čubrilović.

Predsjednik parlamenta Srpske ne vjeruje da MMF dovodi u vezi situaciju sa referendumom sa kreditnim aranžmanom, kao što to rade lokalni političari.

"Važno je da ekonomska situacija dozvoljava aranžman sa MMF-om", istakao je Čubrilović i dodao da je to pitanje u nadležnosti Vlade Srpske i Ministarstva finansija.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Ako je doticni gospodin govorio kao visoki zvanicni funkcioner RS,zasto se prikazuje kao funkcioner politicke partije na ovom portalu? Drugo,nije mi jasno kako mu ne dosadi pricati neprestano jedno te isto iako je politicar,valjalo bi malo kreativnosti. Ko je veci neprijatelj ove republike od onih koji su je opljackali,devastirali,a narod poslali u prividno dobrovoljnu emigraciju!

MONDO REPORTAŽE