• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Registrovan predmet protiv Salihovića

Kancelarija glavnog disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH registrovala je predmet protiv glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, potvrđeno je u VSTS-u.

Ovaj predmet registrovan je po službenoj dužnosti u skladu sa nadležnošću Kancelarije, a na osnovu medijskih navoda o postojanju mogućnosti da je Salihović povrijedio dužnost glavog tužioca BiH, navode u VSTS-u.

Iz VSTS-a ističu da će Kancelarija, u skladu sa odredbama Zakona o VSTS-u, preduzeti potrebne radnje da bi bili ispitani navodi o povredi dužnosti imenovanog nosioca pravosudne funkcije i napominju da je obaveza Kancelarije da postupa u skladu sa načelom povjerljivosti do donošenja odluke u ovom predmetu.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša rekao je da nema zvanična saznanja da je Kancelarija glavnog disciplinskog tužioca VSTS-a registrovala predmet protiv Salihovića, ali da ima povjerenja u pravosuđe i njegove institucije.

On je istakao da je VSTS zasebna institucija u čijoj nadležnosti je i Kancelarija disciplinskog tužioca, koji bi, u slučaju da je informacija tačna, bio jedini koji bi, prema zakonu, jedini mogao da provjeri navode i preuzme proceduralne korake za utvrđivanje odgovornosti.

"Do sada sam uvijek imao povjerenja u pravosuđe i njegove institucije, pa vjerujem da će i u ovom slučaju, ako je istina da postoji prijava, učiniti sve sa ciljem zaštite zakonitosti i povjerenja naših građana", rekao je Grubeša.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE