• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Referendum izazov autoritetu odluka Suda

Autor SRNA

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson odgovorio je na otvoreno pismo koje mu je uputio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U pismu se navodi da predloženi referendum o Danu Republike Srpske predstavlja "izazov zakonskom autoritetu odluka Ustavnog suda BiH".


"Uvijek sam prihvatao da Republika Srpska ima zakonsko pravo da održava referendume o pitanjima koja su u sklopu njenih nadležnosti kao entiteta i u skladu sa Ustavom BiH. Ali, obrazloženje koje je pratilo odluku Narodne skupštine vrlo jasno pokazuje da predloženi referendum o Danu Republike Srpske predstavlja izazov zakonskom autoritetu odluka Ustavnog suda BiH", istakao je Ferguson, saopšteno je iz britanske ambasade.

"To je osnov prema kome je Ujedinjeno Kraljevstvo izrazilo zabrinutost po pitanju referenduma, zajedno sa visokim predstavnikom i drugim međunarodnim partnerima", dodao je Ferguson, izrazivši nadu da će se ove zabrinutosti moći otkloniti putem mirnog i konstruktivnog dijaloga.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo ambasadoru Velike Britanije u BiH Edvardu Fergusonu u kojem je upitao ovog diplomatu pod čijim pritiskom je promijenio mišljenje o održavanju referenduma u Srpskoj i kako je moguće da narod njegove države može da koristi referendum kao vrhovno demokratsko sredstvo, a građani Republike Srpske ne mogu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE