• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SZP: Temeljno reorganizovati Gradsku upravu

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić rekao je nakon današnjeg sastanka sa nosiocima izbornih listi koalicionih stranaka da je gradu na Vrbasu potrebna temeljna reorganizacija Gradske uprave.

 SZP: Temeljno reorganizovati Gradsku upravu Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba
Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

On je istakao da je potrebna potpuna i transparentna kontrola gradske kase i maksimalan napor za povećavanje prihoda u budžetu.

"Potrebna je i potpuna kontrola komunalnih radova i njihovo usmjeravanje prema prioritetima, a ne pojedinačnim uticajima koji izlaze iz okvira stvarnih i javnih potreba Banjalučana", poručio je Čavić.

Čavić je rekao da je i dalje spreman za televizijski duel sa protivkandidatom iz SNSD-a Igorom Radojičićem i da građani čuju kakva je njihova vizija.

Nosilac izborne liste SDS-a na predstojećim izborima Predrag Vulin ocineio je da se vladajuća skupštinska većina u prethodnom periodu "bavila rješavanjem problema u interesu otuđenih centara moći i tajkuna".

"Vladajuća koalicija se u ranijem periodu samo borila za direktorske fotelje i pozicije u javnim gradskim preduzećima potpuno zanemarivši razvojne komponente i kvalitet usluga tih preduzeća prema građanima Banjaluke", smatra Vulin.

On je naveo da SNSD, koji vlada Banjalukom skoro 12 godina, nudi novi izborni program kojim se želi iz memorije građana izbrisati sve što je obećavano.

"Pominjali su tramvaj, a sad imaju izborni program kojim će da preporode privredni, sportski i svaki drugi ambijent u Banjaluci. To je kao da obećavaju vasionski brod", ocijenio je Vulin.

Nosilac liste PDP-a na lokalnim izborima Zoran Talić ocijenio je da je aktuelna gradska vlast za osam godina neracionalno potrošila 1,7 milijardi KM budžetskih i raznih sredstava.

"Nije napravljen nijedan novi vrtić, sportski teren, stadion. Nisu urađeni mostovi porušeni u poplavama, a za privredu je urađeno minimalno", naveo je Talić.

On je rekao da će se Savez za promjene u Banjaluci zalagati da prvi i drugi stepen u rješavanju predmeta ne radi Geodetska uprava za imovinsko-pravne poslove već da grad vodi postupke dodjele zemljišta, utvrđivanja prava vlasništva i ostalog u službi investicija.

"Zalagaćemo se da se napravi kompletna resursna karta i baza kompletne imovine Banjaluke kako se zemljište ne bi oduzimalo i poklanjalo, a da se ne zna da li i koliko grad tim raspolaže", rekao je Talić.

Nosilac izborne liste NDP-a Dragan Talić smatra da gradska vladajuća koalicija ne može ponuditi novu vrijednost.

On je to ilustrovao Centrom za razvoj sela koji na plate troši oko 1,15 miliona KM, a na podsticaje za razvoj poljoprivrede oko 450.000 KM.

"Centar treba da se bavi podsticajima za poljoprivredu ili da to postane biznis koji će donijeti nova radna mjesta", istakao je Talić.

Osvrnuvši se na projekat vodosnabdijevanja "Crno vrelo", u koji je uloženo više od 10 miliona KM, on je upitao da li on ima perspektivu u rukama vladajuće koalicije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE