• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milići: Borci osuđuju način hapšenja optuženih

Autor SRNA

Boračka organizacija opštine Milići osudila je način na koji je Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH jutros u Milićima uhapsila šest lica zbog sumnje da su počinili zločin protiv čovječnosti na području te opštine.

Predsjednik Boračke organizacije Dragutin Đuričić novinarima je izjavio da milićki borci ne žele da se miješaju u rad pravosudnih institucija i tužilaštva, ali da ne prihvataju način na koji Sipa postupa prema građanima Milića i Republike Srpske.

Đuričić je dodao da su se lica koja su jutros uhapšena savjesno i odgovorno odazivala na pozive istražnih organa, pa zbog toga nisu postojali opravdani razlozi za upade u kuće i stanove optuženih.

"Mi takvu praksu najoštrije osuđujemo i pozivamo sve institucije Republike Srpske i organizacije da stanu u zaštitu prava naših građana i saboraca", rekao je Đuričić.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević izjavio je novinarima da su građani Milića zabrinuti i zaprepašteni načinom hapšenja njihovih sugrađana u akciji koju je jutros sprovela Sipa na području te opštine.

"Mislim da način na koji su hapšenja sprovedena nije primjeren. Ti ljudi su se odazivali pozivima istražnih organa i siguran sam da se sve to moglo uraditi na primjereniji način. Nama u lokalnoj zajednici stalo je da se dokaže istina o ratnim dešavanjima u ovoj opštini i da se skine ljaga sa ove opštine", rekao je Lazarević.

Vinka Vukotić, supruga uhapšenog Nenada Vukotića, izjavila je novinarima da su pripadnici Sipe jutros u 6.00 časova došli na vrata njihove porodične kuće u Zaklopači i da nisu bili nasilni.

U ovoj porodici tvrde da Nenad nije kriv. "Da je on odgovoran, ne bi mi bilo krivo, neka odgovara svako za svoja djela. Čovjek je bolestan, ima karcinom limfnih čvorova, šećer, ne znam više ni kako je živ", kaže Vinka.

U jutrošnjoj akciji u Milićima pripadnici Sipe uhapsili su Branka Jolovića, Milomira Miloševića, Nenada Vukotića, Nikolu Lošića, Dejana Milanovića i Radomira Pantića.

Tužilaštvo BiH tereti ih da su kao pripadnici policijskih i vojnih struktura Vojske Republike Srpske u proljeće 1992. godine počinili ratni zločin nad licima bošnjačke nacionalnosti u naselju Zaklopača, opština Milići.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE