• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tolimirova supruga sumnja u zvaničnu verziju smrti

Autor SRNA

Nada Tolimir, supruga generala Zdravka Tolimira, koji je u februaru preminuo u pritvoru u Ševeningenu, izjavila je da sumnja u zvaničnu verziju smrti njenog supruga, prema kome je Tolimir bolovao zbog srčanog oboljenja

Ona je istakla da je pritvorski ljekar Falke njenom suprugu četiri dana pred smrt ukinuo dva vrlo važna lijeka za srce, te da je stoga ona posumnjala u njegovu prirodnu smrt i tražila da slučaj bude ispitan.

Prema njenim riječima, čudno je da je Tribunal zvanično saopštenje da je Zdravko Tolimir preminuo zbog bolesti srca poslao medijima, a zaobišao advokate i nju, koja je tražila izvještaj, pišu "Večernje novosti".

"Od avgusta 2015. godine Zdravko je svaki mesec podnosio zahtjev da se pusti u Beograd na liječenje. Taj Falke je svaki put pravio problem i insistirao da u pritvoru ima isti standard zdravstvene zaštite. Nikako nismo uspijevali da mu objasnimo da to nije isto kao da je u svom domu. Ostao je neumoljiv i pri svom stavu da je liječenje koje Zdravko dobija u Ševeningenu u redu", izjavila je Tolimirova.

Ona je naglasila da je upravo zbog takvog odnosa ostala sumnja - šta je izazvalo smrt njenog supruga?

Zdravko Tolimir preminuo je 8. februara u pritvorskoj jedinici u Hagu.

On je 2012. godine osuđen na doživotni zatvor, a u aprilu prošle godine Tolimiru je u Haškom tribunalu potvrđena kazna za događaje u Srebrenici iz 1995. godine.

Tokom rata Tokimir je bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE