• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Pomoći mladima na selu

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić rekao je da će ukoliko dobije podršku građana kao novi gradonačelnik posebno podržati mlade koji na seoskim područjima žele da pokrenu poslove.

Čavić je na tribini Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Piskavici kod Banjaluke istakao da je najveći prioritet zaposliti mlade.

"U selima i u gradu imamo više od 50 odsto mladih koji nemaju ni dan radnog staža. Ne postoji podrška mladim bračnim parovima koji bi na selu htjeli da pokrenu posao, a mi imamo rješenja koja predviđaju aktivnu pomoć gradske uprave mladima koji žele upravo da pokreću svoje poslove", rekao je Čavić.

On je naglasio da je cilj jednog od njegovih programskih rješenja za problem nezaposlenosti mladih da selo razvije proizvodnju, da ima punu podršku grada u vidu sertifikacije i siguran plasman na gradsko tržište.

"Proizvodi banjalučkih poljoprivednika sa `4E` sertifikatom imaće prioritet u ugostiteljskim objektima i trgovinama. `4E` će značiti da je riječ o domaćoj zdravoj hrani bez hemije i pesticida, za kojom realno postoji velika potreba u Banjaluci. To bi značilo i podršku zapošljavanju, razvoj ruralnih dijelova grada, ali i podršku razvoju domaće proizvodnje", poručio je Čavić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE