• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Vrh RS da spusti tenzije

Autori mondo.ba Autori Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, još jednom, Republiku Srpsku da spusti tenzije.


"Nama su potrebni mir i stabilnost, vise nego ikada", rekao je Vučić na otvaranju diomice autoputa Banjaluka- Doboj, kod Prnjavora.

Premijer Srbije je rekao da mi danas želimo da gradimo, a ne da rušimo:

"Ne grade se autoputevi da bi njima išli tenkovi, već da bi povezivali ljude iste viere i nacije, ali i različitih viera i nacija", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, mi želimo da prebrojavamo radna mjesta, fabrike i kilometre autoputeva, a ne da, kako to neki rade, prebrojavamo vojnike, niti mrtve.

"Moramo da znamo šta nam je cilj. Zato molim rukovodstvo RS, jer znam koliko su odlučni, i nećete čuti riječ pritiska, niti je to moguće između braće, ali je moje da vam kažem, da uvijek uradite sve što možete da tenzije sputite i da tenzije smirite", istakao je Vučić i dodao da ćemo u miru najbrže da napredujemo.

 Prema njegovim riječima, u miru će se radom najbrže napredovati.

Vučić je istakao da hrabrosti ima na pretek, ali da je mudrosti u istoriji nedostajalo.

"Mudrosti i čojstva nam je potrebno danas i trebaće nam sutra, jer samo tako ćemo moći da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u narednih 100 godina", rekao je Vučić i dodao:

"Cijenimo naše partnere iz BiH i nikada nemojte da posumnjate da, kada kažemo da ih poštujemo, to i mislimo, a nemojte da posumnjate ni u našu odanost prema Srpskoj i narodu koji živi u Republici Srpskoj", podvukao je Vučić.

Vučić je još jednom ukazao da je taj put veza RS sa Zapadnom i Severnom Evropom, duž kojeg se nalazi 50 odsto privredne i društvene aktivnosti Srpske.

Put je važna komunikaciona veza i ima značajno mjesto u sistemu transposrta, a otvara mogućnost za nove investicije.

Izgraditi autoput, rekao je, ne znači samo poboljšati komunikaciju, već to znači smisao, cilj i svrhu postojanja.

Zato je ta dionica važan dio mreže autoputeva koji se grade i u Srbiji i u BiH.

Prema riječima Vučića, tih 36 kilometara, sa onih drugih 30, od Prnjavora do Banjaluke, značiće mnogo novog posla, budućnost građanima na svojim ognjištima, a ne "samo da se gleda kako da se dobije novac od najmilijih, koji novac šalju iz svijeta".

Vučić je rekao da mnogi ne razumiju zašto bi predsjednik jedne vlade prisustvovao otvaranju puta od 36 kilometara, smatrajući da je to malo, ali, rekao je, oni koji su gradili taj put znaju koliko je teško, skupo i koliko novaca i vlada i građani moraju da ulože, jer je to mnogo, posebno u vremenu u kojem se teško živi.

"Došao samo i zato što izgraditi autoput ne znači samo izraditi put i poboljšati komunikacije, već znači smisao, cilj i svrhu", ponovio je Vučić.

On je najavio da će za mjesec dana biti izgrađen i most za pešake koji će povezati Ljuboviju i Bratunac, uskoro autoput Kuzmin-Bjeljina, koji će dalje povezati Bjeljinu sa zapadnim dijelom RS.

Dionica Prnjavor-Doboj, prva deonica autoputa "9. januar" na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, iznosi 36,6 kilometara.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE