• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipsos: Radojičić u prednosti

Autor SRNA

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Igor Radojičić bio bi izabran za gradonačelnika Banjaluke da su lokalni izbori održani u prvoj sedmici ovog mjeseca, sa osvojenih 54 odsto glasova.

  To je pokazalo "Ipsosovo" istraživanje javnog mnjenja, obavljeno u prvoj sedmici septembra, na uzorku koji je bio reprezentativan za punoljetno stanovištvo Banjaluke.

Ovim istraživanjem obuhvaćen je 1.021 ispitanik, a marginalna statistička greška iznosila je 3,5 procentnih poena.

Prema ovom istraživanju, Radojičić je u toj sedmici imao veću podršku birača nego sva tri preostala kandidata za gradonačelnika zajedno, prenose "Nezavisne novine".

Kandidat Saveza za promjene Dragan Čavić osvojio bi 43 odsto glasova, za Slavka Župljanina, kandidata stranke "Spas", glasalo bi dva odsto biračkog tijela, a četvrti kandidat, Duško Tadić u ime Prve stranke, osvojio bi jedan odsto glasova.

Rezultati su pokazali i visok nivo opredijeljenosti birača, a koji je iznosio 78 odsto.

Ovo istraživanje je, takođe, pokazalo da bi izlaznost birača u Banjaluci, da su lokalni izbori održani u prvoj sedmici septembra, iznosila najmanje 73 odsto.

Upravo toliko ispitanika, u procentima, odgovorilo je "glasao bih", a 22 odsto se izjasnilo da ne bi glasalo, dok preostalih pet odsto nije znalo da li bi izašlo na izbore.

Iz "Ipsosa", koji je istraživanje sproveo i u junu, napominju da je, u odnosu na taj mjesec, prisutan rast optimizma među građanima kada je riječ o pravcu kojim ide Republika Srpska.

"Rast optimizma je još izraženiji u Banjaluci i u ovom trenutku je jednak broj onih koji pozitivno gledaju na budućnost grada", jedan je od zaključaka istraživanja.

Zaključeno je i da potencijal za popravljanje slike postoji među neopredijeljenim građanima, te da je neophodno raditi na pozitivnom raspoloženju kod vlastitih i koalicionih birača, ali i kod žena generalno.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE