• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Budućnost u ekonomskom razvoju

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras da su Pale važan politički i privredni centar Republike Srpske i prioritet ove stranke u narednom periodu.

"Djelujući kroz lokalni parlament i povezujući aktivnosti lokalne vlasti sa institucijama Republike Srpske, prije svega sa Vladom, nastojaćemo da razvijamo privredne kapacitete ove opštine", rekao je Đokić na predizbornoj tribini SP-a na Palama i dodao da budućnost ove i svih drugih opština, kao i cijele Srpske i njena sigurnost leži u njenom ekonomskom razvoju.

On je istakao da je potrebno ojačati ekonomske potencijale Republike Srpske, obezbijediti više posla i stvoriti sigurnost za mnogo veći broj ljudi i cijelu Srpsku.

Prema njegovim riječima, na Palama i u okolini ima više privrednih subjekata koji treba da prođu kroz ozbiljne reforme, a prije svega to se odnosi na dijelove bivšeg "Famosa".

"Tu ćemo se angažovati i na putu smo da imamo rezultate. Već smo obnovili proizvodnju u Fabrici motora specijalne namjene i u Fabrici motora i sada ćemo tu aktivnost podići na viši nivo", naveo je Đokić i dodao da će ovih dana biti privedeni kraju razgovori sa vrlo kvalitetnim partnerima i da očekuje da će do kraja godine doći do značajnog rasta privrednih kapaciteta opštine Pale.

On je naglasio da SP želi da brine o čovjeku i njegovim potrebama i da na bazi socijalne pravde stvara preduslove za postojanje zajednice slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Na predizbornoj tribini predstavljeni su kandidati SP-a za odbornike u Skupštini opštine Pale, a nosilac liste Borislav Lazić istakao je da su socijalisti na Palama postali značajan politički faktor i da žele da uvećaju razvojne kapacitete ove lokalne zajednice.

Lazić kaže da je na Palama već niz godina primjetan privredni zastoj i da će SP, u saradnji sa svojim koalicionim partnerima, nakon lokalnih izbora to promijeniti.

Opštinski odbor SP Pale podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Boška Jugovića koji je večeras prisustvovao tribini.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE