• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP: Svi primljeni kadeti ispunjavaju uslove

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da svih 131 primljenih kadeta na Policijsku akademiju u Banjaluci ispunjavaju uslove javnog konkursa.

  Povodom tvrdnji poslanika stranke Napredna Srpska u Narodnoj skupštini Adama Šukala da je "nezakonitim aktivnostima MUP-a Srpske na Policijsku akademiju Banjaluka upisan 51 kadet više nego što je predviđeno konkursom", iz MUP-a ističu da je prijem kadeta 18. klase osnovne obuke Policijske akademije izvršen prema propisima, odnosno proceduri Pravilnika o postupku selekcije i izbora kandidata za kadeta osnovne policijske obuke u Jedinici za osnovnu obuku - Policijskoj akademiji.

Iz MUP-a podsjećaju da je konkurs za prijem kadeta u 18. klasu raspisan 25. februara, a zaključen 11. marta. Selekcija kandidata trajala je od 15. marta, a okončana je 15. maja. Lista izabranih kandita sačinjena je 28. juna.

U MUP-u ističu da je njihovala analiza iz maja ukazala da će do kraja ove godine u penziju otići 267 policijskih službenika, a da se i iduće godine očekuje veći broj odlazaka u penziju njihovih pripadnika, iz čega proizilazi jasna potreba Ministarstva za novim policijskim kadrom.

Na prijedlog Komisije koja je vodila ovaj proces, osim 80 raspisanih javnim konkursom, sa liste su izabrani kandidati po prioritetima - iz kategorije porodica poginulih boraca ili porodice pripadnika MUP-a Srpske koji je poginuo ili umro za vrijeme aktivne službe, zatim po kriterijumu regionalne zastupljenosti i potrebama službe za konkretni centar javne bezbjednosti, stanicu javne bezbjednosti ili policijsku stanicu, kao i kriterijumom postignutog uspjeha, odnosno stvarenim brojem bodova na rang-listi, a nisu ušli u prvih 80 raspisanih konkursom.

Od 131 kadeta 18. klase, osam su kandidati Policije Brčko distrikta koji su izabrani prema proceduri Policije Brčko distrikta.

Kada je riječ o predstavci Milana Maleševića koji se žalio na nedolično ponašanje i postupanje policijskih službenika Stanice javne bezbjednosti Gradiška, Inspektorat za unutrašnju kontrolu sproveo je unutrašnji postupak i na osnovu provjera i raspoložive dokumentacije nisu se mogli potvrditi navodi predstavke, navode iz MUP-a Republike Srpske.

Šukalo je danas rekao da je MUP Srpske primio 131 kadeta na 18. klasi osnovne policijske obuke na Policijskoj akademiji, iako je konkurs bio raspisan za 80 kadeta.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RVI

Adam Šukalo nije za politiku, on ne gleda budućnost srpskog naroda kao i još političara. Nekanim bude pouka izjava Sefera Halilovića, koji prijeti opstanku republike srpske.

Istina

Adam Šukalo nema pravo da priča i komentariše, takve stvari, on je ušao u skupštinu sa 260 glasova. Sa tolikim brojem glasova on je za Mjesnu Zajednicu a ne za skupštinu Republike Srpske i boji se počeće se zanimati kako je došao i do tih 260 bijednih glasova.

Gz

@Istina Cim je on uspio ucr u Skupstinu RS sa 260 glasova znaci da se radi o izuzetno uspjesnom covjeku.

MONDO REPORTAŽE