• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Nevesinje spremno da podrži socijaliste

Autor SRNA

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je na centralnoj tribini SP u Nevesinju da se večeras pokazalo da su građani Nevesinja spremni da podrže SP i ono što je ova stranka do sada radila i namjerava da radi za ovaj kraj.

"Dali smo snažan doprinos da ovdje otvorimo više desetina novih radnih mjesta i stvorimo uslove za otvaranje na desetine novih radnih mjesta, te da razvijamo nove velike projekte od kojih će koristi imati cijela Hercegovina, poput Hidroelektrane Dabar", rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da je glavni cilj SP ekonomski snažna Republika Srpska i da se ta stranka bori za svako radno mjesto.

On je rekao da će se uz pomoć mjera Vlade Republike Srpske u budućem periodu razvijati postojeći projekti, ali i ulagati u velike energetske projekte u Hercegovini.

Đokić je naglasio da čvrsto vjeruje da će novi načelnik Nevesinja biti kandidat SNSD-a Milenko Avdalović, kome SP daje podršku zajedno sa još pet stranaka.

"Želimo pomoći da Nevesinje rješava probleme i da Nevesinje bude mjesto u kojem se bolje živi", dodao je Đokić.

Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH koji je odbio da razmatra zahtjev Narodne skupštine Republike Srpske o preispitivanju odluke o Danu Republike Srpske i privremenoj mjeri zabrane referenduma, Đokić je rekao da te odluke neće biti prihvaćene.

"Mi ćemo imati referendum i reći da će 9. januar biti Dan Republike Srpske", rekao je Đokić.

Nosilac liste SP za Skupštinu opštine Nevesinje Ognjen Kuljić rekao je da je na prošlim lokalnim izborima SP u Nevesinju sa osvojenih 18 odsto glasova bio najjači odbor te stranke u Republici Srpskoj, te da na preddtojećim izborima očekuje još veću podršku i osvajanje četiri odbornička mandata.

"Na izbore izlazimo sa listom časnih, vrijednih i poštenih ljudi. Glavni prioritet nam je rješavanje problema nezaposlenosti i stoga novi načelnik mora raditi na pronalaženju novih investicija jer samo na taj način možemo zadržati ljude na ovim prostorima", rekao je Kuljić.

On je naveo da kandidata SNSD-a za načelnika opštine Milenka Avdalovića socijalisti nisu podržali iz ljubavi, već zbog interesa za opšte dobro Nevesinja, zbog čega se u koaliciju okupilo šest stranaka, a to su SP, SNSD, DNS, SRS "Dr Vojislav Šešelj", Ujedinjena Srpska i Nezavisna lista mladih Nevesinja.

Predsjednik Aktiva mladih SP Andrea Dorić navela je da u SP ulazi sve veći broj mladih ljudi i da je lista SP-a lista koja će dosljedno predstavljati interese naroda.

Na tribini se obratio i kandidat za načelnika Nevesinja Milenko Avdalović /SNSD/ koji je naglasio da je šest stranaka ušlo u koaliciji jer žele da promijene Nevesinje.

"Imamo ljude, imam znanje, imamo potencijal, imamo podršku predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske i znaćemo to da iskoristimo", poručio je Avdalović.

Na tribini u punoj sportskoj dvorani "Nevesinjka" bili su prisutni predstavnici koalicionih stranaka, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović i narodni poslanik Ilija Tamindžija (SNSD).

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE