• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autobus glasača iz Novog Sada u Tesliću

Autor mondo.ba

U BiH glasalo 53,88 % birača. Glasanje na jednom biračkom mjestu u opštini Teslić prekinuto zbog organizovanog dolaska jednog autobusa birača iz Novog Sada.

 Izbori 2016: U BiH glasalo 53,88 odsto birača Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na lokalnim izborima u BiH glasalo je 1.723140 birača, odnosno 53,88 odsto od upisanih u birački spisak, saopštila je Centralna izborna komisija BiH.

Izlaznost je veća bila u Republici Srpskoj gdje je glasalo 707.711 birača, odnosno 59,49 odsto.

U Federaciji BiH je glasalo 974.190 osoba, odnosno 50,61 odsto, dok je u Brčkom glasalo manje od pola birača, preciznije 41.239 glasača ili 49,15 odsto.

Najveći incident na današnjim izborima desio se u Stocu gdje je kandidat za načelnika opštine Stolac Salmir Kaplan fizički nasrnuo na predsjednika Opštinske izborne komisije Ivana Perića, te je nakon niza incidenata i tuča glasanje u potpunosti obustavljeno.

"Izbora u Stocu danas nije bilo. Imamo informaciju nezvanično da su četiri biračka mjesta bila otvorena do 19 časova i da su završili posao, međutim, oni nemaju kome predati te rezultate jer Opštinska izborna komisija nije u prosstorijama. Oni će pokušati dostaviti rezultate u Opštinu uz pratnju policije", rekao je predsjednik CIK BiH Ahmet Šantić.

On je naveo da je problema sa glasanjem bilo i na jednom biračkom mjestu u opštini Teslić i to zbog organizovanog dolaska birača iz Srbije.

"To biračko mjesto zatvoreno je u 18.15 jer je iz Novog Sada došlo autobusom 50 osoba sa ličnim kartama koje su izdane prije pet dana i predsjedniku biračkog odbora naloženo je da se to biračko mjesto zatvori", rekao je Šantić.

Članica CIK BiH Irena Hadžiabdić rekla je da su se prigovori na proces glasanja uglavnom odnosili na kršenje izborne šutnje i pritiske na birače putem SMS poruka, te poruka preko društvenih mreža.

Ona je dodala da je bilo i prigovora na pojedinim mjestima da posmatračima nije dozvoljeno prisustvo glasanju te da će sve prigovore analizirati i u narednom periodu donijeti odluke.

Najveća izlaznost, prema podacima CIK BiH, bila je u Istočnom Mostaru, gdje je glasalo 85,35 odsto birača, potom u Trnovu gdj ej glasalo 83,34 odsto te Istočnom Starom Gradu gdje je glasalo 83,12 odsto birača.

Najmanje birača, samo 25,93 odsto izašlo je u opštini Dobretići, potom u Sanskom Mostu gdje je glasalo 33,45 odsto birača.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pera detlic

Sledeci izbori vehanije na listi odbornika sds teslic

MONDO REPORTAŽE