• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pjevao i kitio harmonikaša (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

U Banjaluci je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sa mikrofonom u ruci proslavio pobjedu stranke na lokalnim izborima u BiH.


Dodik je članove SNSD-a i ovaj put obradovao izvedbom pjesme koja glasi: "Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole".

Predsjednik RS je harmonikaša "zakitio" sa 100 evra, a Dodikovo slavlje kao i slavlje pristalica SNSD-a u Banjaluci zabilježile su i kamere.

s
Izvor: YouTube

Na konferenciji za medije Dodik je sinoć rekao da je pobjeda SNSD na lokalnim izborima veličanstvena i da je ponosan na demokratsko postignuće RS-a, jer nije zabilježen nijedan incident, iako se, tvrdi, tako nešto priželjkovalo.

A u opštini Srebrenica noćas je bila izuzetno napeta situacija zbog slavljazajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika Mladena Grujičića, javlja Klix.ba.

Jake policijske snage su bile na ulicama Srebrenica, a podrška za Mladena Grujičića, koji je proglasio pobjedu na likanim izborima, dolazila je autobusima.

Velika grupa pristalica Grujičića okupila se zbog slavlja u jednom od gradskih kafića a nedaleko od njih i velika grupa Bošnjaka koja podržava Durakovića. Između njih je bio postavljen kordon policije opremljenih za razbijanje demonstracija.

Na ulici su se mogli čuti povici i aplauzi za Grujičića, a skandirale su se poruke "Pobjeda" i "Srbija".

Nezavisni kandidat sa podrškom svih srpskih stranaka Mladen Grujičić dobio je 51 odsto glasova u Srebrenici, pokazuju prvi preliminarni rezultati sedmih lokalnih izbora u BiH. Aktuelni gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković dobio 48,2 odsto glasova.

Bošnjački lider Bakir Izetbegović i Duraković ne prihvataju da će na čelu Srebrenice biti srpski kandidat.

Oni tipuju da će Duraković odnijeti pobjedu kada stignu glasovi dijaspore.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE