• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Izbori bez problema, osim u Stocu

Autor SRNA

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Ahmet Šantić rekao je da je izborni proces u svim lokalnim zajednicama, osim u Stocu, prošao bez problema.

Šantić je na konferenciji za novinare negirao tvrdnje nevladinog sektora da nikada veći stepen nasilja nije bio na izborima u BiH, ocijenivši takve stavove proizvoljnim i paušalnim.

"Nema novih informacija o Stocu. I dalje se sprovodi kriminalistička obrada o događanjima u toj opštini", istakao je Šantić.

Prema njegovim riječima, CIK BiH je do sada dobio samo 80 prigovora, a u formalno-pravnom smislu nije dobio nijednu žalbu, što je najmanje do sada.

Šantić je istakao da je zabilježeno 15 kršenja izborne tišine.

On je naveo da nema enormnog povećanja glasanja putem nepotvrđenih glasačkih listića.

ISTOČNO SARAJEVO: PRIJAVLJENA ZLOUPOTREBA BIRAČKOG PRAVA

Policijskoj stanici Novo Goražde prijavljeno je da je na biračkom mjestu Balon sala u Novom Goraždu žena čiji su inicijali M.J. iz Višegrada glasala umjesto žene inicijala B.P. sa njenom ličnom kartom, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

"O jučerašnjem događaju obaviješten je dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela zloupotreba biračkog prava", navedeno je u saopštenju.

Policijskoj stanici u Rogatici juče je prijavljeno da je lice čiji su inicijali B.B. nakon glasanja na biračkom mjestu Plješevica, na svom "Fejsbuk" profilu objavio fotografiju popunjenog glasačkog listića uz komentar i poziv građanima da glasaju kao on.

"Prema ovlaštenju dežurnog tužioca, policija preduzima mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja glasača", navedeno je u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE