• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Ponovno brojanje sa četiri birališta?

Autor SRNA

Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da se zbog navodnih propusta u popunjavanju zapisnika sa četiri biračka ponovo prebroje listići i uporede rezultati.

Predsjednik OIK-a Srebrenica Nermin Alivuković rekao je danas novinarima da zbog tih propusta nisu uvršteni podaci sa tih birališta u preliminarne rezultate izbora u toj opštini i da je zbog toga došlo do zabune.

Riječ je o razlici u podacima objavljenih rezultata za načelnika opštine nakon prebrojavanja listića na biralištima nakon zatvaranja biračkih mjesta i podacima od juče, kada je OIK objavio prekontrolisane zapisnike i ustanovio da je došlo do propusta na nekim biračkim mjestima.

Alivuković je istakao da će na ponovno brojanje biti pozvani članovi biračkih odbora i posmatrači koji su na dan izbora i prilikom prebrojavanja glasova i potpisivanja zapisnika bili na tim biračkim mjestima.

Jedno od biračkih mjesta sa koga nisu još objavljeni rezultati bilo je u srebreničkom Kulturnom centru.

Predsjednik biračkog odbora sa tog birališta Jelena Tešić rekla je da su u tom objektu bila dva birališta.

"Na redovnom biračkom mjestu sve je bilo uredno i tu je Mladen Grujičić dobio 296, a Ćamil Duraković 177 glasova. Sačinili smo zapisnik, posmatrači su prisustvovali i sve je prošlo bez problema", rekla je Tešićeva, ističući da čuva kopiju zapisnika.

Ona kaže da joj nije jasno zašto nije prihvaćen zapisnik i rezultat sa tog biračkog mjesta.

Prema njenim riječima, na drugom biračkom mjestu broj 105B000, u istom objektu, glasalo se "lično" i u zapisniku je navedeno da su evidentirani potpisi 30 birača, kojima je uručen isti broj glasačkih listića, a da je prilikom brojanja utvrđeno da fale dva listića što je navedeno u zapisniku.

"Na tom biralištu Duraković je dobio 19, a Grujičić devet glasova. Nije mi jasno zbog čega se spori rezultat sa ova dva biračka mjesta jer nije ništa nepoznato i u zapisnicima je sve pedantno konstatovano, a izborni materijal uredno dostavljen u OIK", istakla je Tešićeva.

Ona je iskazala spremnost da prisustvuje novom brojanju glasova sa tih birališta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE