• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pale: Novi načelnik Jugović bez većine?

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a na Palama potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u ovoj lokalnoj zajednici i nastavku rada u skupštinskim klupama.


Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Bojan Ninković istakao je da su ove tri političke partije na proteklim izborima osvojile 13 odbornika u Skupštini opštine Pale, što je većina od 25 odbornika koliko broji ovaj parlament. 

To znači da bi se novoizabrani načelnik Boško Jugović mogao naći u problemima jer neće imati skupštinsku većinu. Ovakav razvoj situacije lako može dovesti i do opoziva načelnika nekoliko mjeseci nakon izbora.

Bojan Ninković tvrdi da će ova koalicija biti naredne četiri godine, da je skupštinska većina sigurna i da se ne nada da će biti nekih promjena ili takozavnih "preletača". 

Prema njegovim riječima, narod je odlučio da skupštinsku većinu čine SDS, PDP i NDP, a da načelnik bude Boško Jugović iz druge koalicije. 

"Mi nećemo praviti nikakvu opstrukciju i očekujem da će novi načelnik prihvatiti volju građana Pala i da ćemo zajedno stvoriti uslove za demokratsko funkcionisanje zakonodavne i izvršne vlasti", poručio je Ninković. 

Boško Jugović (SNSD) tvrdi da je neozbiljno proglašavati skupštinsku većinu kada još nije objavljen zvanični izvještaj o tome koliko će koja stranka imati odbornika u lokalnom parlamentu.

"Malo je neozbiljno s njihove strane da proglašavaju skupštinsku većinu, jer od Centralne izborne komisije BiH nismo dobili sertifikate, niti je objavljen zvanični izvještaj o broju odbornika", rekao je Jugović novinarima na Palama.

Jugović je naglasio da će kao načelnik opštine raditi u interesu i na dobrobit građana, bez obzira na to ko će imati skupštinsku većinu. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE