• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović: Oni znaju da su izgubili izbore

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Bijeljina pobjeđuje" sa protesta poručio da će sa narodom Semberije "učiniti sve dok se ne dokaže istina o izbornoj krađi u Bijeljini".




"Nećemo odustati dok se laž ne poništi i istina ne dokaže. Pravda je nekada spora, ali je uvijek dostižna", rekao je Zlatko Maksimović, podržan skandiranjem blizu hiljadu okupljenih sugrađana koji su pozivali kandidata Saveza za promjene Miću Mićića da "prizna izborni poraz".

Na protestu koji je počeo u simboličnih pet minuta do 12.00 časova, Maksimović je istakao da "gradonačelnik ne može biti neko ko je tu poziciju ukrao".

"Mi znamo da su oni lopovi, a oni znaju da su izgubili izbore i njihova lica to govore. Nemaju podršku ni Banjaluke, ni Beograda, niti svoje Bijeljine i Semberije", rekao je Maksimović i podsjetio da je policija dokazala krivično djelo prevare na izborima koju je počinio šef Izbornog štaba SDS-a u Bijeljini.

Maksimović je najavio nastavak protesta zbog, kako kaže, izborne krađe u Bijeljini i naglasio da će oni ostati mirni i dostojanstveni, uz poruku da pobjednicima ne trebaju problemi.

On kaže da Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" ima stabilnu skupštinsku većinu i očekuje da im se pridruže i neki odbornici sa lista iz suprotstavljenog političkog bloka.

"Hiljade ljudi danas okupljenih pokazuju da smo u pravu.Nećemo stati! Ovo je opomena njima da je led probijen, da se Semberija ne plaši ucjena i da će pravda pobijediti", poručio je Maksimović.

 Predsjednik Mladih socijaldemokrata u Bijeljini Aleksandar Đurđević predstavio je na protestu "Deklaraciju o nelegitimnosti Miće Mićića", koju su danas potpisale stranke koalicije "Bijeljina pobjeđuje", poručivši da volja naroda i njegovo pravo ne smiju biti poništeni kriminalnim aktivnostima.

"Mićić nema legitimitet za gradonačelnika Bijeljine. On ne može da okupi skupštinsku većinu i neće moći ni u tehničkom mandatu da obavlja tu dužnost", tvrdi Đurđević.

Nosilac liste SNSD-a Nedeljko Ćorić poručio je da će "zbog izborne krađe" u Bijeljini biti još protesta i da neće odustati dok na vlast ne dođu oni koje je narod Semberije pošteno izabrao, a ne oni koji, kako kažu, "kradu i kupuju glasove banderisanjem i grederisanjem".

"Ima nas dovoljno i nećemo dozvoliti da nas pokradu! Više nisu u pitanju stranke, lideri ni koalicije, u pitanju je narod Semberije koji želi nove ljude i bolju budućnost", rekao je Ćorić i najavio "nastavak borbe do konačne pobjede naroda".

Nosilac liste SNS-a u Bijeljini Cvijetin Nikić rekao je na protestu da je Semberija na nogama i da će tako biti dok se ne dokaže pobjeda Maksimovića i ne omogući volja naroda za bolju budućnost Bijeljine, Semberije i Republike Srpske.

Protest ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini protekao je mirno.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Mmm, sto je vlast slatka! Cudim se samo gradjanima, izgleda da su besposleni...

gligo

dok se oni otimaju za fotelju narod nema ni za hleba.Bruka i sramota

Bato

Dajte bolan da pobijede,vidite da im je stalo po svaku cijenu,oni nigdje ne uzimaju u obzir ovih drugih 49% gradjana Bijeljine sto su glasali za M.M.,a samim tim i protiv njih.

MONDO REPORTAŽE