• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: SzP bio loša vlast u Sarajevu

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da Savez za promjene nije kažnjen i poražen na lokalnim izborima zato što je bio loša opozicija u Republici Srpskoj, već je bio loša vlast u Sarajevu.

On je istakao da je to svima u BiH jasno, osim Savezu za promjene.

"Vodili su u Sarajevu dvije godine probošnjačku politiku zarad par direktorskih fotelja, prerasli su bili u kažnjeničku ekspediciju za kadrove SNSD-a koji su proganjani i šikanirani, jurišajući na institucije Republike Srpske", rekao je Špirić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da je Savez za promjene skup partija bez ikakve vizije, osim vizije obračuna sa institucijama Republike Srpske, što su građani kaznili na izborima.

"Sada vrše analizu nekim kadrovskim prekomponovanjem. Bez redefinisanja ciljeva i politika, svako dalje njihovo učešće u vlasti i institucijama BiH građani će ocijeniti izdajom", rekao je Špirić.

On je dodao da su SDA i SBB doživjeli pad, jer su prestali da budu vjerodostojni biračima u Federaciji BiH kada su formirali takozvanu "Patriotsku koaliciju".

Špirić smatra da je suludo da neko u BiH, ko želi njen napredak, može to ostvarati bez učešća SNSD-a kao najjače partije u BiH.

On je dodao da se SNSD-u ne žuri da uđe u vlast na nivou BiH, te da je jasno da će SDA kao partnera držati Savez za promjene jer im je taj savez dopuna za probosansku politiku.

"Savez za promjene je zaboravio da mu je izborna baza u Republici Srpskoj. Ponašali su se dvije godine kao da vrše vlast u unitarnoj BiH. SDA će teško naći boljeg koalicionog partnera za urušavanje Republike Srpske, ocijenio je Špirić.

On je naveo da je SNSD zadovoljan izbornim rezultatima, posebno činjenicom da je izlaznost bila za 3,5 odsto veća nego na prethodnim lokalnim izborima.

"Naši kandidati za načelnike opština osvojili su gotovo 100.000 glasova više, a 20 odsto više je odborničkih mandata. Od pet žena koje su izabrane za načelnike opština u BiH, četiri su iz SNSD-a", rekao je Špirić.

On je dodao da je SNSD dobio gotovo apsolutnu većinu u opštinama Srbac, Laktaši, Stanari, Kalinovik, Kupres, Istočni Drvar.

"Pobjeda govori da je SNSD veoma dobro vodio kadrovsku politiku primjerenu lokalnim izborima, da su to načelnici koji su prihvaćeni od lokalne zajednice, kao i program koji je SNSD manifestovao", istakao je Špirić.

Komentarišući poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića da budu ponovljeni izbori u Srebrenici, Špirić je rekao da bošnjačke političke partije ne dozvoljavaju da ova lokalna zajednica postigne punu demokratsku zrelost.

"Onaj ko je dobio najveći broj glasova treba da bude načelnik. Sam poziv na poništavanje izbora govori da je riječ o nekoj kreaciji koja nije dobra ni za koga", smatra Špirić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE