• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić sa Ivanićem: Želimo najbolje odnose s BiH

Autori mondo.ba Autori SRNA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom predsedništva BiH Mladenom Ivanićem sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u BiH.

Aleksandar Vučić vrlo je jasno iskazao želju za stabilnošću, ne samo u regionu, već i unutar BiH, rekao je Mladen Ivanić poslije sastanka u Beogradu.

Ivanić je rekao da je današnji susret bio jedan od redovnih sastanaka na kojima je razgovarano o odnosima između BiH i Srbije, ali i o prilikama u cijelom regionu.

On je naveo da je rekao da su izbori privedeni kraju, da misli da će se stanje oko Srebrenice, za šta je Vučić pokazao posebno interesovanje, vrlo brzo smiriti, da novi načelnik treba da bude načelnik svih građana Srebrenice, te da je zajednički srpski kandidat za načelnika Mladen Grujičić svojim izjavama to i pokazao.

"Uvjeren sam da će te prilike da se sređuju, što je nešto što pokazuje i potrebnu širinu u političkom djelovanju", rekao je Ivanić novinarima u Palati Srbija.

On je ocijenio da se u regionu "stvari blago smiruju", a da je BiH "završila priču o lokalnim izborima", ali da još ostaju "određene tenzije suštinskog karaktera, kao što su odnosi između Bošnjaka i Hrvata - neriješeno pitanje Mostara i komplikovanje oko Stoca".

"Mislim da ćemo morati i vidjeti da se pod kontrolu stave neke dodatne tenzije koje se unutar BiH mogu razvijati", rekao je Ivanić.

On je istakao da je važno da primjena rezultata izbora u Srebrenici prođe normalno i poručio da će sa svoje strane učiniti koliko može da se stvari smire i misli da će biti u redu.

"Ali, BiH je takva zemlja da u njoj nikad nije dosadno, tako da će se uvijek nešto događati, ali nadam se da ćemo to sve držati pod kontrolom", rekao je Ivanić.

On je naveo da je sa Vučićem razgovarao i o konkretnim projektima i najavio nekoliko ozbiljnijih ulaganja BiH, od kojih je i opremanje graničnih prelaza iduće godine, čime će se poboljšati i uslovi za trgovinu.

"Vrlo koristan pozitivan sastanak. Mene očekuje ponovo preuzimanje predsjedavanjem Predsjedništva BiH i u pripremi koncepta šta ćemo raditi tih osam mjeseci smatrao sam bitnim da porazgovaram i sa predsjednikom Vučićem", rekao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE