• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukosavlje u rukama Srba!

Autor mondo.ba

Centralna izborna komisija potvrdila da je SDA izgubila i opštinu u kojoj je vladala šest godina. Socijalistički kandidat Borislav Rakić "skinuo" sa vlasti Elvira Hadžiomerovića

Centralna izborna komisija je potvrdila ono što se sumnjalo već danima, a to je da je socijalistički kandidat Borislav Rakić pobijedio u Vukosavlju za načelnika opštine i tako "skinuo" sa vlasti Elvira Hadžiomerovića i SDA nakon šest godina, pišu "Večernje novosti".

"Prije četiri godine pobijedio sam sa redovnim glasačkim listićima, a onda sam, zahvaljujući glasovima pristiglim poštom, izgubio za oko 50 glasova. Sada je bila obrnuta situacija, jer smo se bolje organizovali i nismo dozvolili nikakve zloupotrebe sa glasačkim materijalom u inostranstvu", kaže Borislav Rakić, novi načelnik opštine Vukosavlje.

Vukosavlje i "turski svijet"

Prethodni načelnik Elvir Hadžiomerović učlanio je, na svoju ruku, Vukosavlje početkom prošle godine u "Zajednicu opština turskog svijeta", što je izazvalo ogorčenje kod tamošnjih Srba.

Inače, Rakić je sa 32 godine najmlađi načelnik jedne opštine, a po zanimanju je ekonomista. Ima viziju razvoja ove male i nerazvijene opštine.

"Stari načelnik izgubio je izbore samo zato što za šest godina svoje vladavine u Vukosavlju nije realizovao nijedan privredni projekat. Sa saradnicima ću raditi baš na tome, privrednom jačanju opštine i zapošljavanju. Ostvariću značajno bolju saradnju sa Vladom Republike Srpske i svim ostalim institucijama RS", naglašava Rakić.

Prema Rakićevim rečima, veoma je blizu i skupštinska većina, koja će podržavati novog načelnika opštine.

Opština mala, a četiri kandidata

Opštine Vukosavlje sa 4.517 glasača spada u red najmanjih opština u Srpskoj. Pa ipak, bila je među rijetkim opštinama koja je imala četiri kandidata za načelnika.

Borislav Rakić je pobijedio sa 950 glasova, ili 39,29 odsto, sada već bivši načelnik Elvir Hadžiomerović dobio je 927, ili 38,34 odsto glasova. Kandidati za rasipanje glasačkog tijela, Zekerijah Bahić iz SDP dobio je 333, ili 13,77 odsto i poslednji četvrti Siniša Katanić, kandidat PDP, osvojio je 208 glasova, ili 8,6 odsto.

I Vukosavlje u "turskom svijetu"

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE