• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica od sutra na čelu SDS-a

Autor mondo.ba

Prema statutu partije, moguće je da na izbornoj skupštini bude predložen još neki kandidat, ali izvori iz SDS-a tvrde da se to neće dogoditi.

 Govedarica od sutra na čelu SDS-a Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Skupština Srpske demokratske stranke sutra će na vanrednoj sjednici u Banjaluci birati novog predsjednika stranke.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova u hotelu "Bosna", a prema jednoglasnoj odluci Glavnog odbora SDS-a, za predjsednika će biti predložen Vukota Govedarica, narodni poslanik i dosadašnji potpredsjednik partije.

Prema statutu partije, moguće je da na izbornoj skupštini bude predložen još neki kandidat, ali izvori iz SDS-a tvrde da se to neće dogoditi i da će Govedarica praktično biti izabran aklamacijom. Najavljeno je da će SDS u februaru otvoriti proceduru unutarstranačkih izbora koji bi trebalo da budu završeni do maja kada će skupština stranke izabrati novi glavni odbor, a moguće je da i tada na dnevnom redu bude izbor predsjednika.

Nakon što bude konstituisan novi Glavni odbor stranke, biće izabrano i novo Predsjedništvo. Kako će izgledati taj organ, zavisi prije svega od stavova regionalnih odbora stranke koji predlažu kandidate za potpredsjednike. Dosadašnji lider Mladen Bosić posredno je najavio da neće biti član novog rukovodstva partije, ali da ostaje član SDS-a koji će se posvetiti direktnom političkom radu. Neizvjesna je sudbina dosadašnjeg potpredsjednika Ognjena Tadića koji je takođe podnio ostavku.

Prema nezvaničnim najavama, za Tadića neće biti mjesta u užem rukovodstvu, a u tom krugu, izvjesno, neće se naći ni Siniša Gatarić koji je žestoko poražen na izborima u Prnjavoru. Očekuje se da u novom rukovodstvu ostanu Milan Miličević, Mirko Šarović, Milovan Bjelica i Mićo Mićić, a mjesta će biti i za Marinka Božovića, Radu Savića i Aleksandru Pandurević.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Наше среће пих

Veka

@Дјуро Sjasi kurta uzjasi murta

MONDO REPORTAŽE