• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeni rezultati izbora

Autor SRNA

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je danas u Sarajevu rezultate lokalnih izbora za sve lokalne zajednice u kojima su sprovedeni 2. oktobra ove godine.

Odluka o potvrđivanju rezultata u skladu je sa ranijim odlukama CIK-a. Odlukom CIK-a nije obuhvaćen Stolac, u kojem su izbori prekinuti nakon nekoliko incidenata na biračkim mjestima. CIK će odluku o održavanju ponovnih izbora u Stocu donijeti naknadno, kad se za to steknu uslovi.

Odluka o potvrđivanju rezultata izbora donesena je u zakonskom roku i nakon što je Sud BiH odbacio 75 žalbi na odluke CIK-a. Izbori ni ove godine nisu održani za Grad Mostar.

Potvrđeni rezultati biće objavljeni u službenim glasnicima i na veb stranici CIK-a. Član Komisije Suad Arnautović izuzeo je mišljenje kada je riječ o potvrđivanju rezultata izbora za opštinu Srebrenica.

Predsjednik Komisije Ahmet Šantić podsjetio je da je Komisija ukupno primila 207 zahtjeva za ponovno brojanje glasova, ali da su oni odbačeni ili odbijeni jer nije postojao pravni osnov za donošenje drugačije odluke. Na osnovu odluke CIK-a, glasovi su ponovo brojani na 54 biračka mjesta, na osnovu čega je dodijeljeno 16 novih mandata.

Za apelacije Ustavnom sudu BiH u vezi sa rezultatima izbora u Srebrenici i mogućim odlukama ovog suda, Šantić je rekao da je to "posebna pravna priča koja izlazi iz Izbornog zakona".

Predsjednik CIK-a najavio je da će sertifikati o osvojenom mandatu načelnicima i gradonačelnicima te odbornicima i vijećnicima u skupštinama opština, odnosno opštinskim vijećima, te gradskim skupštinama i vijećima biti uručeni 8. novembra.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE