• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović za spajanje izbora u BiH

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da bi trebalo podržati inicijativu političkih lidera koji čine parlamentarnu većinu u BiH za promjenu Izbornog zakona.

"Ovom promjenom, opšti i lokalni izbori u BiH bili bi od 2018. godine spojeni i održavani svake četiri godine", rekao je Čubrilović novinarima.


Kada je riječ o inicijativi za izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske, koju su podnijeli bošnjačkih i američkih intelektualaca, među kojima su poglavar Islamske zajednice BiH Husein Kavazović i njegov prethodnik Mustafa Cerić, Čubrilović smatra da će ta inicijativa, upućena raznim političkih institucijama u svijetu, završiti u domenu želja određenih ljudi.

On je naveo da inicijativa za prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH ima slisla, a koju su ranije nagovijestili predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a Dragan Čović, što je odbijeno od SDA.

Čubrilović je istakao da nema informaciju da li je ovaj zakon gotov i u kakvoj je formi, ali da na tome svakako treba raditi.

"To bi trebalo da osmisli pravni tim, kako bi bilo prihvatljivo za sve narode i oba entiteta u BiH", poručio je Čubrilović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE