• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svedok protiv HVO: Rekao mi je ubili smo četnikuše

Autori mondo.ba Autori Agencije

Svjedok Tužilaštva BiH, Boško Buntić, posvjedočio je da mu je bivši pripadnik HVO Edin Sakoč, kome se sudi za zločin nad Srbima na području opštine Čapljina, rekao da su "ubili one dvije četnikuše".

Buntić je ispričao da ga je poslije 20. jula 1992. godine probudio komšija i rekao mu da se "nešto" događa kod kuće Miška Đuraškovića, te su zajedno krenuli tamo i vidjeli da iz dvorišta izlazi "fijat".

Svjedok, koji je u to vreme bio vojni policajac, rekao je da su u vozilu, kada je zaustavljeno, vidjeli dvije muške osobe sa čarapama na glavi. Na pitanje šta su radili, vozač je rekao za ubistvo tih žena.

Buntić je naveo da je prepoznao Sakoča kada je skinuo masku sa glave, prenosi Birn.

Na pitanje da li je siguran da mu je Sakoč rekao da su "ubili dvije četnikuše", Buntić je potvrdio jer je s njim razgovarao, te je objasnio da optuženog poznaje iz školskog perioda i da ga je prepoznao i na fotografijama koje su mu pokazane u istrazi.

Svjedok je naveo i da je video dva tijela, na kojima je gorjela odjeća, te dio noge jedne od tih žena, koje su kasnije sahranjene na pravoslavnom groblju.

Svjedok je rekao da mu je poznato da je civilna policija izvršila uviđaj.

Tužilaštvo BiH tereti Sakoča, nekadašnjeg pripadnika HVO-a, da je na području opštine Čapljina kao saizvršilac učestvovao u ubistvima dva civila srpske nacionalnosti, izvršio protivzakonito zatvaranje, nečovječno postupao i prisilio drugo lice na seksualni odnos.

Nastavak suđenja zakazan je za 2. decembar.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE