• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babo u Sarajevu nakon 23 godine?

Autor mondo.ba

Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić rebalo bi sutra da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o preuzimanju načelničkih mandata koja će se održati u Sarajevu.

Portal "klix.ba" piše da se ovih dana u medijima se spekulisalo o tome da li će se Fikret Abdić pojaviti na ceremoniji dodjele načelničkih certifikata koju sutra u Sarajevu organizuje Centralna izborna komisija BiH, a prema informacijama koje je taj portal dobio u ovoj instituciji, Abdić bi trebao prisustvovati svečanom događaju.

"Mi smo putem elektronske pošte dobili najavu da će Fikret Abdić biti prisutan na sutrašnjoj ceremoniji", rekla je Maksida Pirić, portparol CIK-a.

Na upit kakvi su propisi ukoliko se novoizabrani načelnik Velike Kladuše ipak ne pojavi, Pirić je kazala da je, u skladu sa dosadašnjom praksom, moguće da Abdić nekog ovlasti da fizički preuzme dokumentaciju, no da svaki izabrani kandidat lično mora potpisati izjavu o prihvatanju mandata u roku od sedam dana. Takođe, pojasnila je da je izjavu o prihvatanju mandata moguće i poslati poštom.

"Ne mora značiti da će svi izabrani načelnici prisustvovati događaju. Pojedini načelnici koji su obnovili svoj mandat već su najavili da neće moći biti prisutni zbog službenih putovanja i drugih ranije preuzetih obaveza", kazala je Pirić.

Pojavi li se Abdić, koga je narod u Krajini prije nekoliko decenija od milja nazvao Babo, sutra u Sarajevu, to će biti njegov prvi boravak u glavnom gradu BiH nakon 23 godine i političkog razilaženja sa tadašnjim rukovodstvom Republike BiH, a kasnije i oružanim sukobom sa tzv. Armijom RBiH na prostoru Krajine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE