• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savčić: Bošnjaci da prihvate dio odgovornosti

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić osudio je izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića pred evropskim poslanicima.

On tvrdi da je za svaku osudu pokušaj Izetbegovića da u Briselu brani osumnjičene za ratne zločine nad Srbima Sakiba Mahmuljina i Nasera Orića.


"Neshvatljivo je da bošnjački zvaničnici, dvije decenije od završetka ratnih sukoba u BiH, odbijaju da prihvate dio odgovornosti za sve što se dešavalo. Činjenica jeste da su u ratnim sukovima u BiH počinjeni stravični zločini nad srpskim narodom", rekao je Savčić.

On je podsjetio da je najveći broj Srba odgovarao u Haškom tribunalu zbog komandne odgovornost.

"Srbi nikada nisu negirali da su neodgovorni pojedinci iz srpskog naroda počinili ratne zločine. Tražimo da i svi drugi prihvate odgovornost za ono što je urađeno", dodao je Savčić.

On je podsjetio da Bošnjaci i Hrvati uporno tvrde da su žrtve ratnih sukoba, a da su Srbi zločinci.

"Ovakve tvrdnje nas samo udaljavaju. U BiH svi moraju biti ravnopravni pred zakonom, a postoje čvrsti dokazi da su Orić i Mahmuljin počinili ratne zločine. Protiv Orića je komanda Drugog muslimanskog korpusa u Tuzli u ratu vodila operativnu akciju `Guber` i dokumentovala njegove kriminalno-zločinačke aktivnosti", zaključio je Savčić.

Bakir Izetbegović je juče u Briselu, pred evropskim poslanicima, stao u odbranu ratnih komandanata takozvane Armije BiH Nasera Orića i Sakiba Mahmuljina koji su optuženi za zločine nad Srbima.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE