• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nemam namjeru da liječim bilo čije sujete

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Srpskoj, u vezi sa važnim državnim i nacionalnim pitanjima, potrebno jedinstvo njenih političkih lidera, te da je u tom pogledu uvijek spreman za razgovor sa šefom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Dodik je naveo da ne pristaje na "klackalicu koju je novoizabrani lider SDS-a pokrenuo kada je riječ o njihovom susretu". Na konferenciji za  medije u Banjaluci koju je održao nakon što se Govedarica nije pojavio na zakazanom sastanku, Dodik je podsjetio da je poziv za susret uputio ranije, odnosno nakon izbora Govedarice za predsjednika SDS-a.

Dodik je napomenuo da je Govedarica tada zatražio dodatno pojašnjenje o temama sastanka, koje mu je uputio, kao i poruku da mogu razgovarati i o svim pitanjima koja lider SDS-a smatra bitnim.

Predsjednik Srpske je dodao da je Govedarica, međutim, ponovo danas zatražio neka dodatna pojašnjanja, što pokazuje da je riječ o "kalkulantskoj političkoj igri"

"Ne vidim razloga za to. Ostajem otvoren za razgovore, moja i vrata Palate Republike su otvorena za Govedaricu, kad god hoće da dođe, ali ja nemam namjeru da liječim bilo čije sujete", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je njegov poziv Govedarici bio ozbiljan, o ozbiljnim temama, jer je važno da politički lideri u Srpskoj razgovaraju i izgrade neophodni nivo zajedništva kako bi se odgovorilo na buduće izazove.

On je dodao da ga je obradovalo da je Govedarica bio na sastanku sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, na kojem je razgovarano o pitanjima važnim za BiH, te istakao da je vjerovao da će se odazvati i pozivu za današnji sastanak, na kojem je trebalo da se razgovara o ozbiljnim pitanjima od značaja za Srpsku.

"Ali, to je njegov izbor i njegova politička odluka, i nemam namjeru da dovodim instituciju predsjednika Republike do toga da se neko sa njom poigrava", poručio je Dodik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojin

E moj Vukota,za tebe su gusle i da čuvaš goveda-kako ti i prezime govori a ne politika.SDS je definitivno sa ovim govedarom u propasti i nestanku....

Milan B Luka

Cega se sad ovaj boji da ce izgubiti titulu. Haha cuveni sds koji hoce da srusi rs kao sto je i gradio ,sa slusanjem zapada i amerike.

Dusan Silni

Sds nastavlja svoj politicki sunovrat...

Bl

Da ga je Bakir pozvao otrcao bi, a Vukota proziran si,bojis se Mile.

Gz

@Bl Slabo pratis Vukotu. Kod Baketa je vec trcao pocasni krug

MONDO REPORTAŽE