• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Ako vrijeđate, nema ništa od saradnje

Autor mondo.ba

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da ukoliko hrvatski ministar Vlaho Orepić misli da vrijeđa pola BiH, odnosno Republiku Srpsku,onda neće biti nikakve saradnje.

 Crnadak: Ako vrijeđate, nema ništa od saradnje Izvor: MONDO/ Samir Cacan
Izvor: MONDO/ Samir Cacan

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, na pitanje da li će se obratiti kolegama u RS, povodom krivičnih prijava MUP RS protiv hrvatskih generala, sarkastično je upitao "Šta je to“?

"Očekujem da u narednim svojim istupima i odnosu prema BiH, svi funkcioneri iz Hrvatske poštuju RS, jer ona ima svoju ulogu i značaj definisan Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH", poručio je Crnadak.

Komentarišući pisanja medija da je MUP RS podneo 16 krivičnih prijava protiv hrvatskih generala i pripradnika HVO-a, među kojima su Ante Gotovina i novi ministar odbrane Damir Krstičević, Crnadak je istakao da nema ništa novo reći.

"Svako ko je nešto skrivio mora da odgovara i dok god ima sumnje treba da se provede istraga. Ne mogu da vjerujem da će bilo ko biti protiv toga pa tako i Hrvatska", rekao je Crnadak.

Podsjetimo, danas se u cijelom regionu podigla bura zbog teksta "Večernjih novosti" u kojem je navedeno da je MUP Srpske podnio prijave protiv 16 hrvatskih generala zbog zločina nad Srbima u BiH. Bura se podigla, a da informacije nisu provjerene,odnosno iskorištene su stare vijesti o krivičnim prijavama što je kasnije i potvrđeno i iz MUP-a RS i iz Tužilaštva BiH gdje je rečeno da nikakve nove prijave nisu podnošene. Potvrđeno je i da je MUP RS od 1996. do 2010. godine podnio više od deset prijava za ratne zločine na podrućju Banjaluke, Šipova, Mrkonjić Grada...

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE