• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plenković: Krstičević je odgovoran ministar

Autor SRNA

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da sutrašnja posjeta ministra odbrane Damira Krstičevića BiH predstavlja kontinuitet politike prema kojoj je BiH prioritet za Hrvatsku.

"Saradnja na području odbrane i bezbjednosti u ovakvim kompleksnim okolnostima važan je momenat da Krstičević uspostavi direktno saradnju sa svojom koleginicom u BiH (Marinom Pendeš)", rekao je Plenković novinarima u Splitu.

On kaže da je ovaj sastanak važan i da Krstičićević, kao odgovoran ministar, želi da svoj prvi radni bilateralni susret održi sa Pendeševom u Međugorju.

Krstičević je prošle sedmice otkazao najavljenu posjetu BiH, što se dovodilo u vezu sa hapšenjem desetorice nekadašnjih pripadnika HVO-a u Orašju osumnjičenih za ratne zločine i sa informacijom da je u BiH protiv njega otvorena istraga zbog ratnog zločina počinjenog u Mrkonjić Gradu 1995. godine.

Odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog te situacije, Krstičević kaže da je interes Hrvatske saradnja i da iz tog interesa ide na sutrašnji sastanak u Međugorje, prenose hrvatski mediji.

Krstičević je rekao da je Hrvatskoj vrlo važan evropski put BiH i da će na sutrašnjem sastanku sa Pendešovom biti riječi o tekućoj vojnoj saradnji.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE