• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstičević u BiH: Svaki zločin mora biti kažnjen

Autor SRNA

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević rekao je danas u Međugorju da svaki zločin mora biti kažnjen, te da pravosudna tijela moraju biti nezavisna, oslobođena političkih pritisaka.

"Tu ne smije biti diskriminacije, da se jednima sudi na jedan, a drugima na drugi način", rekao je Krstičević nakon sastanka sa ministrom odbrane BiH Marinom Pendeš.

Odgovarajući na pitanje novinara da li ga je bilo strah doći u BiH jer se navodno i njegovo ime nalazilo na listi za hapšenje, osim 10 uhapšenih u Orašju, Krstičević je rekao da je normalno da je bilo, ali da je on ministar odbrane Hrvatske, članice NATO-a i EU i da je u Međugorju da kako bi vidjeli kako kvalitetno da se unaprijedi saradnja.

Pendešova i Krstičević razgovarali su o unapređenju odbrambene saradnje, koja je ocijenjena kao dobra jer se dosta oficira iz BiH školuje u Hrvatskoj, prenose federalni mediji.

"Imamo puno izazova danas, asimetričnih prijetnji, radikalizma, ekstremizma, terorizma i elementarnih nepogoda. Moramo imati sistem koji će odgovoriti na sve", izjavio je Krstičević i dodao da je važno zajedničko djelovanje i da obje zemlje treba tome da se okrenu.

Krstičević je naglasio da je bezbjednost u BiH i Hrvatskoj preduslov da život ljudi u njima bude bolji, i privrede budu kvalitetne.

Na pitanje zašto sastanak nije održan u Sarajevu, Pendešova je rekla da je ona Krstičevića pozvala jer je i Međugorje u BiH.

Krstičević je dodao da će za dvije sedmice on biti domaćin sastanka ministara bezbjednosti u regionu, te da taj sastanak neće biti u Zagrebu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE