• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poručnik Pavić oslobođen odgovornosti

Autori mondo.ba Autori SRNA

Vojnodisciplinska komisija Oružanih snaga BiH danas je oslobodila odgovornosti poručnika Nenada Pavića, koji je u uniformi glasao na referendumu o Danu Republike, potvrdio je njegov advokat Milan Petković.

 Poručnik Pavić bez odgovornosti zbog referenduma Izvor: arhiva, mondo.rs
Izvor: arhiva, mondo.rs


Petković je rekao da je ova odluka donesena na javnoj raspravi, tokom koje je disciplinski tužilac iznio svoje navode da je poručnik Pavić kriv i da je počinio disciplinski prestup jer je izašao na referendum o Danu Republike Srpske.

"Odbrana, naravno, nije negirala da je on izašao na referendum, samo smo negirali da je to bilo kakav prekršaj, pozivali se na odredbe Zakona o referendumu koji zabranjuje vođenje postupka protiv bilo kojeg građanina koji glasa na referendumu, te govorili da je Pavić postupao u skladu sa pravilima i zakonodavstvom Republike Srpske", dodao je Petković.

On je istakao da nigdje ni u jednom članu bilo kojeg zakona ili podzakonskog akta ne piše da pripadnik Oružanih snaga ne smije da izađe na glasačko mjesto u uniformi.

Petković je rekao da će odluka, koja je danas javno objavljena, u pisanom obliku biti dostavljena u roku od 15 dana, nakon čega se u narednih 15 dana može uložiti žalba.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Gospodine Pavic ne smijes na tome stati

MONDO REPORTAŽE