• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čoloviću pozlilo nakon hapšenja

Autor mondo.ba

Vlasnik Mesne industrije “Čolović”, Mirko Čolović uhapšen je sinoć zbog utaje poreza. Nakon hapšenja, Čoloviću je iznenada pozlilo, pa je iz pritvoreske jedinice prebačen hitno u bolnicu u Istočnom Sarajevu.

"Sinoć u 20.58 minuta primljen je Čolović Mirko sa tegobama izuzetno visokih vrijednosti pritiska, jakog bola u grudima i ubrzanog rada srca", rekao je Dalibor Bošković, portparol Bolnice Istočno Sarajevo.

Uz jake policijske mjere, doktori će zadržati Mirka Čolovića na internom odjeljenju, zbog, kako straha od srčanog i moždanog udara, koji je kažu posljedica velikog stresa, javlja ATV.

Prije samo dva dana, inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS pretresali su prostorije mesne industrije “Čolović “ovdje na Sokocu i još dvije firme koje su povezane sa mesnom industrijom”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kažu da su sve radili po nalogu Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva. Izuzeti dokumenti biće ključni u ovom slučaju.

"Izuzeta je određena dokumentacija. Tužilaštvo je tražilo njegovo privođenje i još jednog lica koje mislim da je u svojstvu direktora, privođenje i saslušanje, ali u međuvremenu oni su tražili pomoć doktora", rekao je Dragan Lukač, ministar MUP-a RS.

I dok se čeka oporavak Čolovića kako bi bio saslušan, u opštinskom odboru SNSD-a Sokolac, čiji je Čolović i predsjednik, danas ćute. O cijelom slučaju progovorio je predsjednik Gradskog odbora Ljubiša Ćosić. Tvrdi da je iznenađen hapšenjem, jer, kako kaže, baš juče je sa Čolovićem usaglasio da treba da bude otvoren prema akciji koju sprovodi MUP RS.

"I dogovorili smo se da istražni organi treba da rade svoj posao u potpunosti i da sve ono što odluče MUP RS treba da bude i realizovano i on je tako i postupao od samog početka. Istina je da on, s obzirom na svoju dostupnost nije očekivao privođenje i hapšenje", rekao je predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Ćosić se nada da će MUP RS do kraja dovesti cijeli slučaj i da će utvrditi da li je Mirko Čolović zaista kriv za ono za šta ga tereti Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu. U medijima se barata informacijama da preduzeća, koja su u vlasništvu Mirka Čolovića i njegovog barata duguju za poreze i nekoliko miliona, ali ta informacija još uvijek nije zvanično potvrđena.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Meni je pozlilo ima taj vakat ali niko ni munikajat

MONDO REPORTAŽE