• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukotić: Đukić nije kriv za "Tuzlansku kapiju"

Autor SRNA

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić izjavio je da general Vojske Republike Srpske Novak Đukić nije kriv za dešavanja na "Tuzlanskoj kapiji", što su dokazali balističari.

"Iako nisam optimista, oslobađajuća presuda bi bila od ogromnog značaja za sve na ovim prostorima i mogla bi da vrati bar tračak nade da pravda može pobijediti", rekao je Vukotić.

On smatra da pravosuđe u BiH više uvažava političke od pravnih činjenica.

"To je vidljivo iz procesa koji su u Sudu i Tužilaštvu BiH vođeni protiv Srba od kojih je većina nepravedno osuđena zbog ratnih zločina", kaže Vukotić.

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude održano ročište na kojem će se odlučivati o priznavanju presude Suda BiH generalu Vojske Republike Srpske Novaku Đukiću za slučaj "Tuzlanska kapija".

Na vojnom poligonu Nikinci u Srbiji izvedeno je 32 eksperimenata domaćih i stranih eksperata koji su dokazali da eksplozija od 25. maja 1995. godine na Tuzlanskoj kapiji nije prouzrokovana granatom sa srpskih položaja od 130 milimetara, već je to bio teroristički akt u kojem je bilo postavljeno više minsko-eksplozivnih sredstava.

U eksploziji granate na Tuzlanskoj kapiji, navodno ispaljene sa srpskih položaja 25. maja 1995. godine, poginulo je 71 lice, a više od 150 je ranjeno.

Na osnovu tendencioznog vještačenja Berka Zečevića, poznatog i po "ekspertizi" za slučaj "Markale", general Đukić je prvo osuđen na 25, a potom na 20 godina robije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE