• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat pravosuđa RS najavio štrajk upozorenja

Autor SRNA

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović najavio je da će ovaj sindikat sutra održati štrajk upozorenja od 11.00 do 12.00 časova u svim pravosudnim institucija Srpske.

 Sindikat pravosuđa RS najavio štrajk upozorenja Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

Štrajk će se održati jer sa Vladom RS nije postignut dogovor da ne dođe do smanjenja stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto.

"Sa predstavnicima Vlade Srpske nije bilo pomaka u pregovorima kada je u pitanju smanjenje stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto, a ne vjerujem ni da će ih biti", rekao je Petrović.

On kaže da će u četvrtak, 22. decembra, ovaj sindikat učestvovati i u protestima ostalih granskih sindikata budžetskih korisnika, a još se razrađuju detalji protesta.

Predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika najavili su ranije protest jer je projekcijom budžeta za 2017. godinu došlo do smanjenja plata, koje bi trebalo da se realizuje smanjenjem stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto.

"Protest u pokretu" trebalo bi da bude održan u četvrtak, 22. decembra, na dan održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti raspravljano o Programu ekonomskih reformi 2017-2019. godine i Budžetu za 2017. godinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE