• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Budžet obmana za građane

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da je budžet Republike Srpske za narednu godinu obmana za građane.

Borenović tvrdi da je budžet isključivo predložen da se smanje plate građanima Srpske, te da je licemjerno da to bude sada urađeno, a da se ne najavi nekoliko mjeseci ranije.

"Licemjerno je pozivati policiju, zdravstvene i radnike u obrazovanju na solidarnost, kada im je potrebno smanjiti plate", rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je za osudu odbacivanje svih amandmana opozicije, te napomenuo da ministar finansija Zoran Tegeltija nije obrazložio zašto su amandmani PDP-a odbačeni.

Borenović je naveo da opozicija razmatra da podnese krivične prijave protiv predlagača određenih zakona, kao što su zakoni koji se odnose na subvencije u poljoprivredi, budžetski sistem i fiskalnu odgovornost, za koje je naveo da su prekršeni budžetom donesenim po hitnom postupku.

Borenović smatra da Srpska treba da ostane finansijski nezavisna, te da reprogramira sve kreditne obaveze na 10 godina isplatom svih kratkoročnih kreditnih obaveza i smanjenjem godišnje otplate kreditnih sredstava u budžetu Republike Srpske za najmanje 50 odsto.

Prema njegovim riječima, budžet bi na taj način likvidan i razvojni, a bilo bi i dovoljno novca pa se ne bi smanjivale plate.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sta ima veze? Sve nam je obmana

Milan B.Luka

Pa vidi se da ova vlast nista nezna da uradi tako da samo opusteno,budzet je trebalo usvojiti do 15 novembra a ne sad , To vlada radi kako se nebi imalo vremena protestovati. Klasika snsd , i tako treba promjeniti zakon za skupstinu kada se glasa za neki zakon ,da taj zakon nemoze biti na snazi ako nema podrsku od ukupno 70% narodne skupstine,a ne da izglasaju neke zakone samo sa tim da imaju jedan glas vise.

MONDO REPORTAŽE